F1 Nieuws

Sergio Pérez niet eens met Toto Wolff: 'Dat zou ik zo niet zeggen'

Sergio Pérez niet eens met Toto Wolff: 'Dat zou ik zo niet zeggen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez niet eens met Toto Wolff: 'Dat zou ik zo niet zeggen'

Sergio Pérez niet eens met Toto Wolff: 'Dat zou ik zo niet zeggen'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez is van mening dat Toto Wolff het niet bij het juiste eind had, toen hij vertelde dat de RB19 volledig om Max Verstappen heen is gebouwd. Volgens Wolff was dat dé reden dat Pérez zo'n grote achterstand had op zijn teamgenoot.

Het was de kwalificatie in Zandvoort, waar Verstappen 1.3 seconde sneller ging dan Sergio Pérez, wat Wolff deed vermoeden dat de Red Bull was afgesteld op de wensen van de Nederlander. De Mercedes-baas gaf aan dat Checo een goede coureur was, waardoor het gat bijna niet te verklaren was.

"Pérez zit niet uit zijn neus te eten in die auto. Hij heeft meerdere races gewonnen en hij weet hoe hij snel moet rijden. Het is voor mij moeilijk om het gat tussen die twee te begrijpen. Misschien is Max zo snel omdat hij ervoor zorgt dat Red Bull de auto om hem heen bouwt. Het wordt daardoor listig om de auto te besturen, maar Max kan er wel mee omgaan"

Toto Wolff over het verschil tussen Verstappen en Pérez

Pérez reageert op Wolff

In Singapore laat Pérez zelf weten dat de suggestie van Wolff niet op waarheid berust. De Mexicaan, die weet waardoor het gat tussen hem en zijn teamgenoot soms groter is dan op andere momenten, geeft aan dat hij zijn vorm verloor door een update, niet doordat de RB19 rondom Verstappen gebouwd is.

"Nee! Ik zou niet zeggen dat de auto is ontworpen rondom Max", reageert Pérez op de vraag of Red Bull de auto om Verstappen bouwt. "Het is gewoon dat soms, zoals je bij andere teams ziet, wanneer er upgrades worden gebracht, je zat dat het de ene coureur meer ligt dan de andere. Het is niet zo dat ze die upgrade specifiek voor één coureur maken. Ze proberen gewoon een zo snel mogelijke auto te maken."

Vooruitgang geboekt

Voor Pérez was de eerste seizoenshelft van 2023 erg lastig, maar inmiddels heeft hij zijn vorm terug gevonden. De Mexicaan is erg blij met de manier waarop hij zijn 'comeback' heeft gemaakt na de zomerstop.

"Ik denk dat het belangrijk is dat we vooruitgang hebben geboekt. In Monza hebben we niet echt onze volledige snelheid kunnen laten zien, maar ik denk dat we zeker veel verbeterd zijn. Ook in Zandvoort, maar vooral in Monza, denk ik dat we een heel goede stap in de goede richting hebben gezet. Dus hopelijk kunnen we ons echte tempo laten zien en hoeveel we verbeterd zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties