F1 Nieuws

Sergio Pérez niet tevreden met Red Bull Racing: 'Gaan dit intern bespreken'

Sergio Pérez niet tevreden met Red Bull Racing: 'Gaan dit intern bespreken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez niet tevreden met Red Bull Racing: 'Gaan dit intern bespreken'

Sergio Pérez niet tevreden met Red Bull Racing: 'Gaan dit intern bespreken'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez heeft het Las Vegas Strip Circuit ontevreden verlaten na de kwalificatie. De Mexicaan had het gevoel dat hij vooraan mee zou moeten kunnen strijden om de pole-position, maar moest toezien hoe hij in Q2 al eruit getikt werd.

In zowel de eerste als de tweede kwalificatiesessie besloot Pérez een andere strategie te rijden als de coureurs om hem heen. Waar de meeste piloten slechts één setje banden gebruikten in Q1, welke ook steeds sneller werden door de lage temperatuur van het asfalt, besloot Pérez een tweede setje te gebruiken. Omdat Red Bull slechts drie sets banden mee had genomen naar de kwalificatie, moest hij Q2 overleven op één setje.

Aan het einde van Q2 had Checo alle beschikbare banden dus al gebruikt en had daarmee de zesde tijd neergezet, tot dan toe. Maar doordat de baan alsmaar sneller werd en andere coureurs nog wel nieuwe banden overhadden, werd Pérez uiteindelijk uit Q2 getikt. Hij zal de race van zondag moeten starten vanaf de elfde positie, achter Lewis Hamilton en voor Carlos Sainz [grid penalty].

Na de kwalificatie laat Pérez weten dat hij niet tevreden is over de strategie die Red Bull Racing voor hem bedacht had. Hij wil dan ook intern bespreken hoe zij het zo verkeerd hebben kunnen plannen, terwijl andere teams wél sneller konden gaan aan het einde van het tweede deel.

"Dit was eigenlijk vanaf het begin onze strategie. Ik denk dat het circuit een stuk sneller werd, wat wij niet hadden verwacht. Het is duidelijk een nieuw circuit en dat overviel ons. Helaas, maar het is iets dat we intern gaan bespreken om te begrijpen wat er is gebeurd", begint Pérez.

Geluk in Q1

Overigens had het er een stuk slechter uit kunnen zien voor Pérez. Hij start uiteindelijk als elfde, maar met iets minder geluk had hij helemaal achterin het veld van start moeten gaan. Pérez beseft dat hij met de hakken over de sloot een exit uit Q1 wist te vermijden, maar heeft ondanks dat wel zin in de race.

"We hadden in Q1 al geluk dat we er doorheen kwamen. Dus ja, er is genoeg om te analyseren. Ik denk dat de race morgen erg interessant wordt, want er kan van alles gebeuren, dus we zullen zien wat we er morgen van kunnen maken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties