F1 Nieuws

Sergio Pérez rekent op hulp Max Verstappen: 'Belangrijk'

Sergio Pérez rekent op hulp Max Verstappen: 'Belangrijk'
Simon Galloway / LAT Images / BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez rekent op hulp Max Verstappen: 'Belangrijk'

Sergio Pérez rekent op hulp Max Verstappen: 'Belangrijk'
Simon Galloway / LAT Images / BSR Agency

Het lijkt erop dat Max Verstappen zich , net als in 2022, niet in bochten gaat wringen om Sergio Pérez te helpen om P2 in het kampioenschap veilig te stellen. Vorig jaar ontstond er een klein relletje tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië, toen Verstappen besloot om Pérez niet voorbij te laten.

In 2022 viel het hele raceweekend in Brazilië in het water voor Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team kreeg de auto niet in het juiste window, waarna de race zelf ook nog eens desastreus verliep. Max Verstappen had een touché met Lewis Hamilton, waar hij een tijdstraf voor kreeg en hij achter teamgenoot Sergio Pérez belandde.

De Mexicaan was al lange tijd aan het proberen om Fernando Alonso in de Alpine in te halen, maar dit lukte hem telkens niet. Een paar ronden voor het einde van de race kreeg Verstappen de kans om het te proberen, maar ook Max kwam niet in de buurt van Alonso. De afspraak was dat Max in de laatste ronde de plek terug zou geven aan Pérez, maar dit weigerde hij. Hierdoor barstte de bom.

Monaco 2022

Toen Verstappen en Pérez over de streep kwamen wist Martin Brundle direct wat er aan de hand was: 'Dit is voor Monaco eerder dit jaar', zei de Brit. Een paar uur later kwam het gerucht naar buiten dat Sergio Pérez in Monaco 2022 met opzet een crash had veroorzaakt in de kwalificatie, zodat hij voor teamgenoot Max Verstappen zou mogen starten en hij zo uiteindelijk de race kon winnen.

Dit is nooit bevestigd, maar op de telemetrie en videobeelden is te zien dat de crash op zijn minst érg verdacht was. Pérez liet in Abu Dhabi, twee weken na het incident, ook weten dat hij helemaal geen problemen had met Verstappen en het incident was uitgesproken tussen beiden.

Biedt Verstappen hulp aan?

We zijn ondertussen een jaar verder en we bevinden ons in een bijna identieke situatie. Max Verstappen heeft het kampioenschap al lang en breed binnen, terwijl Pérez met pijn en moeite P2 nog in handen heeft. Hij zou dan ook graag hulp krijgen van Verstappen in Brazilië en tegenover onder andere RN365 geeft Checo ook dat hij die hulp verwacht.

"Als zo'n situatie zich voordoet, weet ik zeker dat Max me helpt. We hebben er alleen nog niet aan gedacht. Het is ook belangrijk om de support van het team te hebben. We zitten hier samen in en het is ook mooi om de steun van de fans te voelen."

Maar als Max daarnaar gevraagd wordt, is het nog lang niet duidelijk of de hulp daadwerkelijk komt. Volgens Verstappen zou hij niet verantwoordelijk moeten zijn voor de tweede plaats van Pérez. Die moet hij zelf binnen zien te halen in de beste auto van het veld.

"Ik denk dat het niet altijd op mij aan moet komen om de punten te pakken. Ik heb vertrouwen in Checo dat hij het kan halen, want ik denk wel dat wij gemiddeld de snellere auto hebben. Ik denk dat er vorig jaar ook niet echt goed over werd gesproken voordat we het raceweekend ingingen. Laten we hopen dat we niet in die situatie terechtkomen, ik denk dat het voor iedereen beter is."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties