F1 Nieuws

'Red Bull probeert demotie Sergio Pérez te rechtvaardigen'

'Red Bull probeert demotie Sergio Pérez te rechtvaardigen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull probeert demotie Sergio Pérez te rechtvaardigen'

'Red Bull probeert demotie Sergio Pérez te rechtvaardigen'
Red Bull Content Pool

Het is niet zonder reden dat Daniel Ricciardo zo snel in het zitje van Nyck de Vries is gezet bij AlphaTauri, meent Craig Slater van Sky Sports. Red Bull heeft dit gedaan om een eventueel ontslag van Sergio Pérez te rechtvaardigen.

Pérez zit al maanden in een negatieve spiraal, waar hij maar niet uit lijkt te komen. Telkens lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn voor de Mexicaan, waarna het weer helemaal mis gaat. Zo ook afgelopen weekend.

In zijn thuis Grand Prix kwalificeerde Pérez zich prima. Hoewel hij achter Daniel Ricciardo stond, was zijn achterstand op Max Verstappen slechts anderhalve tiende. Dat is goed genoeg in de ogen van Red Bull, maar zijn goede weekend vergooide hij zelf in de eerste bocht, door veel te agressief in te sturen en daarmee de Ferrari van Charles Leclerc te raken.

Dit zorgde ervoor dat Pérez wederom geen punten scoorde en in de eerste ronde al uit de race lag. Het gat tussen Checo en Lewis Hamilton om P2 in het kampioenschap is daardoor geslonken tot slechts twintig punten en het team wil niets liever dan een één-twee scoren in het kampioenschap.

Slater ziet reden voor aanstelling Ricciardo

Die één-twee is ook precies de reden waarom Daniel Ricciardo eerder dit jaar in de AlphaTauri is geplaatst. De Australiër moet volgens Slater aan het publiek laten zien dat hij een betere optie is dan Pérez voor Red Bull. Mocht de teamgenoot van Max Verstappen het dan niet lukken om tweede te worden in het kampioenschap, heeft het team een goede reden om hem te vervangen met Ricciardo.

Zat de achtvoudig GP-winnaar niet bij AlphaTauri, was het een stuk lastiger geweest om Pérez er zomaar uit te knikkeren, zonder de publieke opinie tegen je te krijgen. Althans, dat vermoedt Slater in de Sky Sports F1 Podcast.

"Het is [voor Red Bull] dit jaar een echt ding geworden, die één-twee scoren, omdat het ze vorig jaar niet is gelukt", begint Slater. Pérez werd vorig jaar derde doordat hij verslagen werd door Leclerc in Abu Dhabi.

"Dit jaar lijkt het erop alsof [plek twee] een excuus is geworden, omdat ze liever Ricciardo in de auto willen hebben. Dit heeft ze munitie gegeven, niet? Als het hem [Pérez] niet lukt om de tweede plek te krijgen, presteren ze dit als een soort rechtvaardige actie om te nemen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties