F1 Nieuws

Helmut Marko wijst schuldige aan voor geruchten over Alonso en Red Bull

Helmut Marko wijst schuldige aan voor geruchten over Alonso en Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko wijst schuldige aan voor geruchten over Alonso en Red Bull

Helmut Marko wijst schuldige aan voor geruchten over Alonso en Red Bull
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso was woedend tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Brazilië. In de week voorafgaand aan de race op het Autodromo Jose Carlos Pace kwam de naam van Alonso veelvuldig in het nieuws, waarbij hij werd gelinkt aan een overstap naar Red Bull Racing.

Een zeer betrouwbare journalist in de paddock, Albert Fabrega, liet op X weten dat hij een groots gerucht had gehoord welke hij eigenlijk niet geloofde. Zo groots was het. Ook F1TV-presentator Will Buxton wist van het gerucht en reageerde erop met een bom-GIF. Het was dus duidelijk dat het daadwerkelijk iets groots moest zijn.

Aangezien Fabrega een Spanjaard is en veel scoops heeft over Alonso en Aston Martin, dacht men in de reacties direct aan de tweevoudig wereldkampioen. Wat zou zo groot zijn dat Fabrega het eigenlijk niet wilde geloven? Er bleven twee opties over volgens duizenden fans: 1. Alonso kondigt zijn pensioen aan of 2. Alonso maakt de overstap naar Red Bull Racing.

Onvrede over Sergio Pérez

Bij Red Bull presteert Sergio Pérez namelijk al maanden niet meer op het gewenste niveau en Alonso zou een geweldige teamgenoot zijn voor Max Verstappen als het gaat om steevast goede resultaten halen. Het zou dan ook geen verwonderlijke keuze zijn als Red Bull ervoor kiest om Alonso als vervanger van Pérez te halen.

Maar volgens Helmut Marko is er van deze geruchten helemaal niks waar. Pérez blijft gewoon bij Red Bull Racing, ook na het einde van dit seizoen. Alonso zal niet naar het Oostenrijkse team komen, hoe graag hij dat ook zou willen.

Ja, Helmut Marko denkt dat Alonso zelf aanstichter is van deze geruchten. Waar de Spanjaard ontzettend boos reageerde en zelfs consequenties aankondigde, meent Marko dat Alonso zelf het gerucht de wereld in heeft geholpen, om zo weg te komen bij Aston Martin.

"Dit is allemaal compleet uit de lucht gegrepen. Zowel Christian Horner als ik hebben meerdere keren benadrukt dat Pérez ook volgend jaar bij ons zal rijden. Ongeacht de resultaten. Hij heeft een contract en daar houden we ons aan", laat Marko weten aan F1-Insider.

"Ik kan me goed voorstellen dat Alonso zelf met deze geruchten heeft gestrooid, want zijn resultaten met Aston Martin zijn de laatste tijd erg teleurstellend na de briljante start van het seizoen. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij zijn thuismedia gebruikt om de stemming erin te brengen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties