F1 Nieuws

Sergio Pérez schiet uit zijn slof na fout in kwalificatie GP Groot-Brittannië

Sergio Pérez schiet uit zijn slof na fout in kwalificatie GP Groot-Brittannië
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez schiet uit zijn slof na fout in kwalificatie GP Groot-Brittannië

Sergio Pérez schiet uit zijn slof na fout in kwalificatie GP Groot-Brittannië
BSR Agency

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft aan The Athletic laten weten dat hij zich niets aantrekt van alle negatieve reacties op zijn huidige performances. Volgens de Mexicaan is het dan ook slechts een kwestie van tijd voordat hij weer beter gaat presteren in de Formule 1.

Waar Pérez het seizoen erg sterk begon, heeft hij die vorm inmiddels compleet links laten liggen. De gemiddelde kwalificatiepositie van de Mexicaan was in de afgelopen vijf races 12.4. Voor Red Bull-teamgenoot Max Verstappen was dat, ter vergelijking, 2.4.

Met zijn gemiddelde staat Pérez achter de beide Visa Cash App RB-coureurs. Hierdoor is het ineens ook geen verrassing dat er geruchten de ronde doen waarin het Red Bull-stoeltje van Pérez hevig op de tocht staat. Volgens het doorgaans betrouwbare Auto, Motor und Sport zou er zelfs al in de zomerstop een beslissing kunnen worden genomen over de Red Bull-toekomst van Pérez.

Pérez staat onder druk

De druk staat er dus goed op bij Pérez. Na enkele mindere weekenden had Pérez dan ook een goed, zeg maar gerust een vlekkeloos, weekeinde nodig in Silverstone. Tot op heden is dat echter niet gelukt, want Pérez zal de Grand Prix van Groot-Brittannië van morgen vanaf de negentiende plaats aanvangen na een crash in Q1.

Op sociale media waren de meningen erg duidelijk na de crash van Pérez: de Mexicaan moet zo snel mogelijk uit het Red Bull-stoeltje worden gebonjourd. Een bijzondere ontwikkeling gezien het feit dat Pérez slechts vier weken geleden nog zijn contract verlengde bij Red Bull.

Pérez komt met reactie op kritiek

Gevraagd naar alle kritiek en zijn mindere prestaties in de afgelopen paar races, laat Pérez weten dat hij terug zal slaan en beter zal gaan presteren. Hij wil namelijk vechten voor zijn carrière, zo laat de man uit het Mexicaanse Guadalajara optekenen.

"Ik steek mijn hand op omdat ik het vandaag verknald heb. Ik ben volledig toegewijd aan mijn carrière. Ik heb een contract met het team en ik zal de dingen omdraaien. Het is niet iets dat me afleidt of iets dergelijks", aldus de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen in gesprek met The Athletic.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties