F1 Nieuws

Sergio Pérez ziet problemen voor Red Bull in Las Vegas: 'Dat is niet in ons voordeel'

Sergio Pérez ziet problemen voor Red Bull in Las Vegas: 'Dat is niet in ons voordeel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez ziet problemen voor Red Bull in Las Vegas: 'Dat is niet in ons voordeel'

Sergio Pérez ziet problemen voor Red Bull in Las Vegas: 'Dat is niet in ons voordeel'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez verwacht dat zijn formatie het nog wel eens moeilijk kan krijgen in de straten van Las Vegas. Door de lage temperaturen en het nieuwe asfalt zullen coureurs het namelijk moeilijk krijgen met het op temperatuur brengen van het Pirelli-rubber.

Aankomend weekend wordt het langverwachte 'raceweekend' in de straten van Las Vegas afgewerkt. De sessies worden in Las Vegas op donderdag, vrijdag en zaterdag verreden, maar worden in Nederland op de gebruikelijke dagen uitgezonden.

In Las Vegas staat het stadscentrum al meerdere maanden op zijn kop. Dat heeft voor grote onvrede onder de bevolking van de gokstad gezorgd. Met name het feit dat inwoners vaak vertraging oplopen als ze naar hun werk moeten (door omleidingen), zorgt voor de nodige woede.

Excuses

Hier bood Formule 1-promiment en Liberty Media-ceo Greg Maffei al zijn excuses voor aan. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle inwoners van Las Vegas. Wij waarderen hun verdraagzaamheid en hun bereidheid om ons als sport toe te laten. We brengen 1,7 miljard dollar aan inkomsten mee naar de regio, dus het zijn niet enkel fans die profiteren van het evenement.

We hopen op een groot economisch voordeel voor Las Vegas. Hopelijk is dit jaar ook gelijk het lastigste jaar, omdat de opbouw van het hele spektakel komend seizoen hopelijk sneller en soepeler zal verlopen", aldus Maffei bij FOX5.

Lage temperaturen

Er is dus genoeg te doen om de race in Las Vegas. Daar kwam afgelopen week echter nog iets bij. De Formule 1-organisatie had namelijk niet stilgestaan bij de lage temperaturen die Las Vegas kent rond deze tijd van het jaar. In combinatie met het nieuwe asfalt zou er gedurende het raceweekend daarom wel eens barweinig grip kunnen liggen op het circuit.

"Ik denk dat het (de lage temperaturen die voor weinig grip zorgen, red.) iets is dat hier (in Las Vegas) heel erg zal gaan spelen. Het is iets dat niet in ons voordeel is. We moeten er rekening mee houden, want dat soort dingen zijn heel erg moeilijk om te simuleren.

Dit omdat je onder andere niet weet in welke richting de wind zal staan. Er is veel dat je kunt doen met de simulatoren van vandaag de dag, maar over sommige zaken moet je gewoon bepaalde kennis hebben", begint Pérez bij F1i.com.

Goed voor het racen

Het Las Vegas Strip Circuit, zoals het circuit in de straten van de gokstad heet, kent drie lange rechte stukken, twee DRS-zones en meerdere zware rempunten. Daarnaast heeft de baan ook nog eens zeventien bochten waarin coureurs het verschil kunnen maken ten opzichte van elkaar.

Pérez ziet dan ook genoeg mogelijkheden voor een mooie en spannende race. "Het (circuit) zal goed zijn voor het racen. Er zijn hier hele lange rechte stukken met flinke remzones, dus ik verwacht dat het (circuit) goed zal zijn om op te racen", aldus de Mexicaanse Red Bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties