F1 Nieuws

Susie Wolff klaagt FIA aan na beschuldiging over delen vertrouwelijke informatie

Susie Wolff klaagt FIA aan na beschuldiging over delen vertrouwelijke informatie
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Susie Wolff klaagt FIA aan na beschuldiging over delen vertrouwelijke informatie

Susie Wolff klaagt FIA aan na beschuldiging over delen vertrouwelijke informatie
DPPI/BSR Agency

In december werden Mercedes-baas Toto Wolff en zijn vrouw, Susie Wolff, beschuldigd van het delen van vertrouwelijke informatie. Susie Wolff is de grote baas van de F1 Academy, een raceklasse voor dames, welke in Saoedi-Arabië voor het eerst racete als voorprogramma van de Formule 1. F1 Academy is onderdeel van de FOM en van Liberty Media en volgens geruchten zou Toto Wolff informatie vanuit deze organisatie doorgespeeld krijgen.

Vanuit het niets kwamen er geruchten over een mogelijke belangenverstrengeling naar boven over de Wolff's, in de laatste maand van 2023. De FIA liet weten, door middel van een statement, om dit groots te onderzoeken. Hierdoor kreeg het gerucht nog meer aandacht, waarna zowel Toto als Susie Wolff schande sprak over de actie van de FIA. In het gerucht kwam naar voren dat meerdere teambazen hadden geklaagd over het feit dat Toto Wolff informatie wist te melden die nog voor niemand beschikbaar had mogen zijn, wat hij doorgespeeld hadden moeten krijgen vanuit zijn vrouw.

Wolff gaat vol in de aanval

Maar vanuit de teams kwamen alleen steunbetuigingen voor de familie Wolff, met het bericht dat zij allemaal geen klacht hadden ingediend bij de FIA. Hierop besloot de FIA dan ook snel om het onderzoek naar de Mercedes- en F1 Academy-baas te sluiten, maar het kwaad was al geschied. Sindsdien heeft de FIA niks meer laten weten en volgens Susie Wolff is dat onwijs kwalijk. Zij heeft nu dan ook besloten om actie te ondernemen en klaagt het bestuursorgaan van de Formule 1 aan in Frankrijk, waar de FIA gevestigd is.

"Ik kan bevestigen dat ik op 4 maart persoonlijk een strafklacht heb ingediend bij de Franse rechtbank in verband met de verklaringen die de FIA afgelopen december over mij heeft afgelegd. Er is nog steeds geen transparantie of verantwoording over het gedrag van de FIA en haar personeel in deze zaak. Ik vind het belangrijker dan ooit om op te staan, ongepast gedrag aan de kaak te stellen en ervoor te zorgen dat mensen ter verantwoording worden geroepen. Hoewel sommigen misschien denken dat zwijgen hen vrijwaart van verantwoordelijkheid - dat is niet zo", laat ze weten in een duidelijk statement.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties