F1 Nieuws

Oud-coureur ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen bij Red Bull-vertrek

Oud-coureur ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen bij Red Bull-vertrek
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureur ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen bij Red Bull-vertrek

Oud-coureur ziet groot probleem ontstaan voor Max Verstappen bij Red Bull-vertrek
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur en Sky Sports-analist Ralf Schumacher heeft in gesprek met Sport1 laten weten dat hij Max Verstappen wel ziet overstappen naar het team van Mercedes. Echter, volgens de Duitser loopt Verstappen dan wel tegen een probleem aan.

Al weken in het onrustig binnen Red Bull. De hele onrust begon nadat bekend werd dat er een intern onderzoek was ingesteld naar teambaas Christian Horner. De Brit zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke medewerker van het raceteam.

In de paddock van het Bahrain International Circuit werd bekend dat Horner was vrijgesproken in het onderzoek en dus mocht aanblijven als teambaas, maar toch was de onrust nog niet weg bij Red Bull.

Vermeend bewijs

Er werd namelijk een document doorgestuurd met daarin het vermeende bewijs tegen Horner. Ineens was de onrust bij Red Bull terug en het duurde vervolgens niet lang voordat meerdere kopstukken zich begonnen uit te spreken over de hele Horner-saga.

Zo ook Jos Verstappen, die liet weten dat Horner beter zijn biezen kon pakken als teambaas van Red Bull. De reden daarvoor was volgens Jos the Boss onder andere dat het team zou "exploderen" als Horner zijn functie als teambaas niet zou opgeven.

Marko's positie op de tocht

In de paddock van het Jeddah Corniche Circuit, ongeveer een week na Horners vrijspraak, werd bekend dat Red Bull de medewerkster die de klacht had ingediend tegen Horner had geschorst. Ook zou ze om en nabij de een miljoen pond hebben ontvangen door Horner en Red Bull als compensatie voor de geleden schade. Later in het weekend werd bekend dat Red Bull-topman én Verstappen-vertrouweling Helmut Marko mogelijk het team zou moeten verlaten.

Verstappen liet weten dat hij zich geen toekomst bij Red Bull kon voorstellen zonder Marko en daarmee was de positie van de Oostenrijkse adviseur weer veilig. Het kwaad was echter al geschied, aangezien er na Verstappens 'Red Bull-vertrek' uitspraken al gelijk linkjes werden gelegd met een overstap naar Mercedes, het enige topteam dat na dit seizoen een stoeltje vrij heeft.

Verstappen naar Mercedes?

Wanneer Schumacher door Sport1 wordt gevraagd naar een mogelijke overstap van Verstappen naar Mercedes laat hij het volgende weten.

"De kans is groot, want waar moet Verstappen anders heen als hij niet bij Red Bull wil blijven? Ferrari zit vol en Audi is nog ver weg van het zijn van een topteam. Dan blijft alleen nog Mercedes over. Ik denk dat Max met zijn eerlijkheid prima bij een team als Mercedes zou passen. Voor Toto zou het in ieder geval perfect zijn," begint Schumacher.

Probleem voor Verstappen

Bij zo'n Mercedes-transfer van Verstappen komt echter wel een heel groot nadeel kijken voor de Nederlander, zo denkt Schumacher.

"Zelfs als Max, zoals iedereen momenteel vermoedt, drie tienden van een seconde sneller is dan de rest van het veld, dan zou dat op dit moment nog niet genoeg zijn om met Mercedes voor de overwinningen te vechten. Het zou wel allemaal stukken spannender worden (met Verstappen bij Mercedes, red.)."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties