F1 Nieuws

McLaren-teambaas weet reden voor 'terugval' Red Bull in Miami

McLaren-teambaas weet reden voor 'terugval' Red Bull in Miami
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren-teambaas weet reden voor 'terugval' Red Bull in Miami

McLaren-teambaas weet reden voor 'terugval' Red Bull in Miami
DPPI/BSR Agency

Mclaren-teambaas Andrea Stella verwacht dat Red Bull aankomend weekend in Imola een sterkere auto zal hebben. De Italiaan denkt dat de auto van de Oostenrijkse renstal momenteel nog sneller is en dat Mclaren met meer updates moet komen om bij te kunnen blijven.

Vorige week won Lando Norris namens Mclaren de Grand Prix van Miami. Na een beetje geluk met de safety car, wist de Engelsman zijn eerste zege te pakken. Mclaren kwam met nieuwe updates aan de auto in Florida en die leken meteen te werken. Tóch denkt Stella dat Red Bull en Verstappen de favoriet zullen zijn aankomend weekend.

Stella tempert verwachtingen 

Mclaren zal met nog meer updates moeten komen als ze structureel mee willen doen. Dat concludeert Stella in gesprek met Motorsport.com. "Als we continu met Red Bull in gevecht willen zijn, dan moeten we nog zo'n upgradepakket introduceren", zei Stella. "Ja, we hebben de auto zeker verbeterd. We weten uit data hoeveel beter we zijn geworden en we laten het direct zien in rondetijd: Red Bull had het in Miami een stuk lastiger. Kunnen we ze nu bijhouden? Ik zou mijn handtekening niet onder zo'n statement zetten. In Japan zaten we in de kwalificatie nog zes tienden achter Red Bull en in China zaten we er ook een paar tienden achter. Het zou onrealistisch zijn om te verwachten dat we hier gezien hebben een representatief beeld laat zien in hoeverre we competitiever zijn. Ik denk niet dat Red Bull het volledige uit zijn pakket heeft gehaald", aldus de Italiaan.

Ook Ferrari neemt updates mee 

Niet alleen Mclaren en Red Bull lijken kans te maken op het circuit van Imola. Ook Ferrari zal met een verbeterde auto aantreden. De Italiaanse renstal denkt daarmee zich met Red Bull en Mclaren te kunnen meten. Het zou kunnen dat Mclaren na het winnen van een race, dan ineens het derde team is.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties