F1 Nieuws

Teambaas McLaren ziet Max Verstappen als enige constante factor in de Formule 1

Teambaas McLaren ziet Max Verstappen als enige constante factor in de Formule 1
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Teambaas McLaren ziet Max Verstappen als enige constante factor in de Formule 1

Teambaas McLaren ziet Max Verstappen als enige constante factor in de Formule 1
Red Bull Content Pool

Volgens Andrea Stella is Max Verstappen op dit moment de enige constante factor in de Formule 1. Aan de voorkant van het veld zitten de teams zo dicht bij elkaar, dat de rangorde ieder weekend anders is, maar er staat altijd één coureur vooraan: Max Verstappen. Dat laat zien hoe goed de Nederlander is, geeft Stella aan.

Ook in Oostenrijk toonde Max Verstappen zijn spierballen, door de Sprint pole te pakken, te winnen in de Sprint en daarna op dominante wijze de pole voor de Grand Prix op zijn naam te schrijven. Dat deed Verstappen allemaal in een weekend waarin er veel 'ruis' rondom zijn persoon is, door de aanvaring tussen vader Jos Verstappen en teambaas Christian Horner.

McLaren-teambaas Andrea Stella is zéér onder de indruk van de drievoudig wereldkampioen en laat op de Red Bull Ring weten dat het onwijs lastig gaat zijn om Verstappen te verslaan. Niet per se omdat de Limburger gebruik maakt van de snelste auto van het veld, maar omdat hij de enige coureur is die praktisch foutloos is. Iedere sessie toont Verstappen dat hij op een hoog niveau rijdt, wat volgens Stella complimenten waard is.

"De realiteit is dat de vier topteams vrij dicht bij elkaar zitten, maar dat het afhangt van de omstandigheden en de lay-out van een circuit wie er een voordeel heeft ten opzichte van de rest. Er is wel één constante factor en ik denk dat je weet wie dat is: dat is Max Verstappen. Hij doet het gewoon altijd goed. Complimenten voor hem en voor Red Bull dat ze de capaciteit hebben dat ze leveren op het moment dat het moet", zo citeert De Telegraaf Stella.

"We starten een weekeinde altijd met veel hoop, maar eenmaal in een sessie kan Max dat optimisme op zijn manier de grond inboren. Aan ons de taak om te blijven verbeteren, zodat we het onszelf makkelijker kunnen maken en ervoor te zorgen dat we ook op dit soort dagen dichterbij kunnen zitten."

Stella oneens met Zak Brown

Met deze uitspraken laat de McLaren-teambaas zien dat hij het niet eens is met de CEO van zijn team. Zak Brown liet eerder in het seizoen weten dat hij Max Verstappen niet als de beste coureur van het veld zag en dat Lando Norris in zijn ogen beter was. Ook dacht de Amerikaan dat Verstappen de titels vooral won door het feit dat hij in een Red Bull zat...

"Ik denk dat er op dit moment zo'n zes of zeven coureurs wereldkampioen zouden worden in de Red Bull-bolide. Zo goed als Max is, hij is een van de beste coureurs ooit, ik denk niet dat hij een titel zou winnen in een andere auto [dan de Red Bull, red.]", aldus Brown.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties