F1 Nieuws

Ted Kravitz doet vreugdedansje na uitvalbeurt Max Verstappen in Australië

Ted Kravitz doet vreugdedansje na uitvalbeurt Max Verstappen in Australië
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Ted Kravitz doet vreugdedansje na uitvalbeurt Max Verstappen in Australië

Ted Kravitz doet vreugdedansje na uitvalbeurt Max Verstappen in Australië
EIBNER/BSR Agency

Sky Sports F1-reporter Ted Kravitz is maar wat blij dat Max Verstappen uitgevallen is tijdens de Grand Prix van Australië. De Brit, die al meerdere keren in beschuldigd van het kiezen van een kant tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, deed zelfs een vreugdedansje na de race in Melbourne.

Max Verstappen kreeg in Australië te maken met een remprobleem, waardoor zijn race er al na vijf rondes op zat. De Red Bull Racing-coureur begon de race nog vanaf pole position en had goede hoop dat hij zijn record van tien zeges op rij zou evenaren op het Albert Park Circuit, maar de racegoden waren niet met Verstappen 'Down Under'.

Dat kon Ted Kravitz wel bekoren. De Sky Sports-reporter is in Nederland niet door iedereen geliefd wegens zijn - vermoedelijke - voorkeur voor Lewis Hamilton. Zeker tijdens en na het 2021 Formule 1-seizoen heeft Kravitz meerdere keren nare dingen gezegd over Max Verstappen. Tijdens de Grand Prix van Mexico in 2022 besloot het Red Bull om Kravitz en Sky Sports te boycotten, wegens deze opmerkingen.

Zo zei de Brit onder andere dat Max Verstappen 'nooit op een normale manier kampioen kan worden' en sprak hij uit dat de 2021-wereldtitel aan Verstappen 'gegeven' was. Inmiddels is het seizoen waarin Verstappen en Hamilton een felle strijd uitvochten meer dan twee jaar geleden, maar Kravitz lijkt daar nog altijd niet overheen te zijn. Dat liet hij in Australië merken.

"Max Verstappen heeft niet gewonnen! Joehoe", riep Kravitz, terwijl hij een klein vreugdedansje deed in de pitstraat in Melbourne, na de uitvalbeurt van Verstappen. Even later wilde hij dit corrigeren door te zeggen dat hij alleen juichte omdat dit betekende dat Carlos Sainz weer eens een overwinning kon pakken, maar daarna zei hij weer: "Dit had de Formule 1 echt nodig."

Niet het eerste 'anti Max-bericht' van Sky dit weekend

Overigens waren de opmerkingen van Ted Kravitz niet het enige bericht op Sky Sports dit weekend waar de prestaties van Max Verstappen geen eerlijk podium kregen. Naast het feit dat de reporter blij was dat de Nederlander geen overwinning pakte, plaatste het social media-team van de grootste F1-zender een foto op hun socials, vlak voor de start van de kwalificatie op zaterdag.

Op die foto was Lewis Hamilton te zien, die zichzelf in de weerspiegeling zag. De tekst bij de foto luidde: 'Mirror, mirror on the wall, who's the fastest of them all?' Dit impliceert dat Sky nog altijd van mening is dat Lewis Hamilton, ondanks het feit dat hij al meer dan twee jaar geen race meer heeft gewonnen, nog altijd de beste coureur van het veld is.

Even nadat deze foto online werd gezet, kwalificeerde Hamilton zich op de elfde plek, terwijl Mercedes-teamgenoot George Russell vanaf de zevende plaats mocht beginnen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties