F1 Nieuws

Ted Kravitz geeft update over 'verbroken vriendschap' Max Verstappen en Lando Norris

Ted Kravitz geeft update over 'verbroken vriendschap' Max Verstappen en Lando Norris
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ted Kravitz geeft update over 'verbroken vriendschap' Max Verstappen en Lando Norris

Ted Kravitz geeft update over 'verbroken vriendschap' Max Verstappen en Lando Norris
Red Bull Content Pool

Ted Kravitz denkt niet dat Max Verstappen en Lando Norris lang vrienden zullen blijven, als ze dat überhaupt nog zijn. Na de Grand Prix van Oostenrijk gaf Norris te kennen dat hij een hoop respect voor Verstappen verloren had en als de Nederlander de schuld van het incident niet op zich zou nemen, hij de vriendschap zou verbreken. Tot nu toe leek Max niet bereid te zijn om toe te geven dat hij fout zat.

En inmiddels wordt ook steeds duidelijker dat de crash van Verstappen en Norris minder erg is dan de McLaren-coureur deed voordoen na de Grand Prix. Norris zat uiteraard vol adrenaline en in het heetst van de strijd zeggen atleten soms dingen waar ze later spijt van hebben, maar of dat bij Norris ook gaat gebeuren is nog maar de vraag. Volgens Ted Kravitz is de kans namelijk groot dat de vriendschap hier oprecht geëindigd is.

In het Sky Sports-programma Teds Notebook kijkt de verslaggever terug op hét moment van de Oostenrijkse Grand Prix. Door een mislukte pitstop van Red Bull Racing kwamen Verstappen en Norris bij elkaar op de baan, wat uiteindelijk resulteerde in een touché in bocht 3. Dit zorgde weer voor frustratie in beide kampen en Kravitz denkt dat dit alleen maar erger zal worden, hoe langer deze strijd voortduurt in 2024.

"Dit gaat gevolgen hebben voor de relatie tussen McLaren en Red Bull en ook in de persoonlijke relatie tussen Lando Norris en Max Verstappen. Tot nu toe waren ze goede maten van elkaar. Ze gaan samen avondjes uit, ze gaan met hetzelfde vliegtuig naar races die ver weg zijn, dus is dit het einde van een mooie vriendschap tussen Max Verstappen en Lando Norris? Zullen er geen reisjes naar Ibiza meer zijn? Zullen er geen Martin Garrix concerten meer zijn? Zal er geen respect meer zijn?", vraagt Kravitz zich hardop af in het programma.

Volgens de Sky-verslaggever gaat dit veel verder dan een 'normaal' incident. Het gaat er bij Norris vooral om dat hij respect verwacht van iemand die hij een vriend noemt. En als diegene geen respect weet te tonen, hoeft hij Verstappen ook niet als vriend te hebben: "Vergeet de leuke tripjes. Lando heeft gezegd dat als Max geen verantwoordelijkheid neemt, dat hij dan een berg respect voor hem zou verliezen. Maar na de race gaf Max te kennen dat hij daar geen interesse in had."

Rivalen kunnen geen vrienden zijn

Aangezien Kravitz niet verwacht dat Verstappen zijn excuses aan gaat bieden bij Norris, denkt de Brit ook niet dat de relatie ooit nog gaat zijn als voorheen. En dat is ook heel normaal. Kravitz weet, na jarenlange ervaring in de Formule 1, dat titelrivalen niet lang vrienden kunnen blijven. Daar is de druk veel te hoog voor.

"Ze gaan elkaar de schuld geven. En waarschijnlijk is dit het einde van de relatie tussen Lando Norris en Max Verstappen. Kunnen twee kampioenschapsrivalen ooit vrienden zijn? Absoluut niet. Ze kunnen niet zoveel druk op elkaar zetten en daarna een geweldige tijden hebben op Ibiza met Martin Garrix, of iets in die richting."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties