F1 Nieuws

Video: Max Verstappen toont Lando Norris hoe inhalen wél moet in Oostenrijk

Video: Max Verstappen toont Lando Norris hoe inhalen wél moet in Oostenrijk
F1 Nieuws

Video: Max Verstappen toont Lando Norris hoe inhalen wél moet in Oostenrijk

Video: Max Verstappen toont Lando Norris hoe inhalen wél moet in Oostenrijk

Lando Norris kwam rondenlang niet voorbij aan Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, toen de McLaren-coureur betere banden had en vlak achter de Nederlander zat op de Red Bull Ring. Telkens probeerde de eenmalig Grand Prix-winnaar zijn Papaya-bolide naast die van Verstappen te zetten in bocht 3, maar iedere keer wist Verstappen deze actie te verdedigen. Tot ronde 64 was dat het geval, aangezien de twee toen crashten.

In dezelfde bocht waar Norris eerder al zijn inhaalacties probeerde kwam de McLaren-coureur aan de linkerkant van Verstappen te rijden. Maar waar ze elkaar eerder nog wisten te vermijden, raakten ze elkaar en reden ze allebei een band lek. Het zorgde ervoor dat Max terugviel naar de vijfde plaats, terwijl Norris een DNF achter zijn naam kreeg.

Na de race liet Norris optekenen dat hij 'niks fout had gedaan'. Hij zat helemaal aan de zijkant van de baan en er werd simpelweg te weinig ruimte gegeven door Verstappen. Volgens Norris heeft Verstappen dan ook terecht een straf gekregen, omdat hij nergens anders meer heen kon. Maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn.

Verstappen VS Sainz

Videobeelden uit 2023 bewijzen namelijk dat Norris wél meer ruimte had aan de buitenkant van bocht 3. Vorig seizoen probeerde Max Verstappen een inhaalactie in te zetten op Ferrari-coureur Carlos Sainz, in diezelfde bocht. Tijdens die actie werd Verstappen ook naar de zijkant geduwd, waarop hij direct reageerde en zijn RB19 wat meer naar links stuurde, zodat ze een touché voorkwamen. Uiteindelijk wist de Nederlander op het volgende rechte stuk voorbij te gaan aan Sainz.

Het laat zien dat Norris wel degelijk meer ruimte had om zijn McLaren te plaatsen, waardoor de schuld niet allemaal op het bord van Verstappen hoort te belanden. Ja, de Nederlander had zijn concurrenten zeker meer ruimte kunnen geven, maar Norris is zelf ook niet compleet onschuldig in dit incident. Althans, dat wordt duidelijk uit onderstaande beelden.

De post hieronder heeft twee slides: de eerste laat het incident tussen Verstappen en Norris zien, de tweede is het moment tussen Verstappen en Sainz uit 2023.

Verstappen squeezing Norris (2024) v Sainz squeezing Verstappen (2023)
byu/raittiussihteeri informula1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties