F1 Nieuws

Drama in Brazilië: dak tribune stort in: 'Was bijna onthoofd!'

Drama in Brazilië: dak tribune stort in: 'Was bijna onthoofd!'
BSR Agency
F1 Nieuws

Drama in Brazilië: dak tribune stort in: 'Was bijna onthoofd!'

Drama in Brazilië: dak tribune stort in: 'Was bijna onthoofd!'
BSR Agency

Het noodweer heeft toegeslagen in Brazilië. Al de hele dag hingen er buien in de omgeving van het Autódromo Jose Carlos Pace en het was de vraag wanneer de druppels zouden vallen. Het viel uiteindelijk in de laatste paar minuten van de kwalificatie en het was niet zomaar een buitje.

In een mum van tijd maakte het daglicht plaats voor donkere wolken, waardoor het bijna midden in de nacht leek in São Paulo. De coureurs mochten niet meer naar buiten de FIA, nadat de rode vlag werd gezwaaid. Dit was mede vanwege de veiligheid van de coureurs, maar ook om de toeschouwers op tijd naar huis te laten gaan.

Het was namelijk niet duidelijk of het noodweer erger zou worden of niet, maar het blijkt dat de FIA een juiste keuze heeft gemaakt. Andy Hone, fotograaf van Haas in de Formule 1-paddock, laat op X weten dat een deel van het dak van een tribune het begeven heeft.

'Bijna onthoofd'

De harde windstoten en zware regenval zorgden ervoor dat de constructie het niet hield en het dak instortte. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn gevallen, maar volgens Hone was hij bijna slachtoffer van ingestorte dak.

Puin wat naar beneden viel had hem namelijk bijna onthoofd, zo geeft hij aan op het social media-platform, waar hij ook twee foto's plaatst van het ingezakte dak.

Leclerc en Verstappen in ongeloof

Na de kwalificatie lieten Charles Leclerc en Max Verstappen weten dat zij nog nooit zoiets hadden meegemaakt in hun Formule 1-carrière. Vooral Leclerc was verbijsterd over hoe snel de grip veranderde op de baan en hoe zeer het weer invloed had op de prestaties van de auto.

"Dit is het vreemdste ooit. In mijn hele carrière heb ik dit nog nooit meegemaakt. Het voelde alsof het regende, maar er is geen regen in de buurt. Super vreemd", zei Leclerc op de board-radio tegen zijn team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties