F1 Nieuws

Lewis Hamilton komt nu al terug van belofte: 'Ik verwacht het niet'

Lewis Hamilton komt nu al terug van belofte: 'Ik verwacht het niet'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton komt nu al terug van belofte: 'Ik verwacht het niet'

Lewis Hamilton komt nu al terug van belofte: 'Ik verwacht het niet'
BSR Agency

Voorafgaand aan het raceweekend in Brazilië liet Lewis Hamilton nog weten dat hij geenszins van plan was om 2023 af te sluiten zonder overwinning. De Brit ging er alles aan doen om dit jaar nog als eerste over de finishlijn te komen, maar een paar dagen na deze uitspraak lijkt Hamilton er al op terug te komen.

De zevenvoudig wereldkampioen ging vol goede moed het weekend in, maar kwam er al snel achter dat zijn Mercedes W14 niet de snelheid had om mee te strijden om de overwinning. Waar Hamilton in de VS en Mexico overduidelijk de tweede snelste auto van het veld had, kwam hij in Brazilië veel tekort. Heel veel.

Red Bull Racing, McLaren, Ferrari, Aston Martin, Alpine en AlphaTauri hadden allemaal meer racepace dan Mercedes, waardoor Toto Wolff sprak van een totale disasterclass in Brazilië. De Mercedes-baas stond met het schaamrood op de kaken voor de camera van Sky Sports, maar het is niet uitgesloten dat de komende races nog pijnlijker worden voor het team uit Brackley.

Las Vegas

De W14 werd vooraf namelijk gezien als mogelijke favoriet voor de overwinning in Brazilië. Niet alleen door de buitenwereld, maar ook door Mercedes zelf. Wolff liet nog weten dat het weleens een 'heel mooi weekend' kon worden in São Paulo. Niets bleek minder waar.

En de Mercedes-bolide gaat nu naar twee circuits waar het een stuk minder sterk lijkt op papier. Als de W14 in Brazilië al zo dramatisch was, wat betekent dat dan wel niet voor de komende twee races?

Tegenover Sky Sports laat Lewis Hamilton weten dat hij niet verwacht dat de W14 goed gaat zijn in Las Vegas. Maar aan de andere kant kan de auto ineens wel weer snel zijn, zo onvoorspelbaar is zijn bolide dit seizoen.

"Ik verwacht het niet... Maar het zou kunnen. Je weet het nooit met deze auto", aldus Hamilton na de race in Brazilië. Het is duidelijk dat de Brit wel een beetje klaar is met zijn speelgoed: "Nog maar twee races met dit ding en dan pff... Ik hoop dat we hier nooit meer mee hoeven te rijden."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties