F1 Nieuws

Toto Wolff geeft FIA de schuld van verloren titel: 'Ze hebben ons afgestopt'

Toto Wolff geeft FIA de schuld van verloren titel: 'Ze hebben ons afgestopt'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff geeft FIA de schuld van verloren titel: 'Ze hebben ons afgestopt'

Toto Wolff geeft FIA de schuld van verloren titel: 'Ze hebben ons afgestopt'
LAT Images/BSR Agency

Volgens Toto Wolff is niet alleen Michael Masi schuldig aan het feit dat Lewis Hamilton geen wereldkampioen werd in 2021. Het Duitse team wist tussen 2014 en 2020 alle titels te winnen, maar in 2021 ging Max Verstappen er met het kampioenschap voor coureurs vandoor.

In de allerlaatste race van het seizoen stonden Max Verstappen en Lewis Hamilton gelijk in punten, waardoor de winnaar van de Grand Prix van Abu Dhabi zich zou mogen kronen tot de wereldkampioen van 2021. Lange tijd leek dat Lewis Hamilton te worden, maar in de laatste ronde haalde Max Verstappen hem in, waardoor hij de titel op zijn naam kreeg.

Dit kwam mede door de beslissing van Michael Masi, die de safety car eerder naar binnen haalde dan eigenlijk toegestaan was. Een paar maanden later werd de Australiër ook ontslagen door de FIA, tot grote opluchting bij Toto Wolff. De Mercedes-baas wilde Masi nooit meer zien en noemde hem een gevaar voor de sport.

Ook FIA schuldig

Maar nu maakt Wolff duidelijk dat niet alleen Masi schuldig was aan het mislopen van de achtste titel van Lewis Hamilton. De FIA zelf heeft daar ook een groot aandeel in gehad. Dat laat Wolff weten aan Racefans.net.

"Ik denk dat we het coureurskampioenschap van 2021 om verschillende redenen hebben verloren. Eén daarvan was de laatste race, maar we verloren het ook omdat er reglementen werden ingesteld om het voordeel dat we hadden te verkleinen. 2020 was een superdominant jaar voor ons. Ik denk dat het de beste auto was die we ooit hebben gehad. En tegen het einde van het seizoen veranderden ze de regels door een grote hap uit de vloer te nemen", begint Wolff.

"Dat moest ons tegenhouden en we zagen de resultaten in 2021, we waren niet zo competitief als Red Bull was. Maar in Silverstone hebben we het potentieel van de auto beter benut en zijn we terug in het kampioenschap. Maar destijds waren deze regels duidelijk bedoeld om de pikorde te herstellen."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties