F1 Nieuws

Toto Wolff geeft verklaring voor uitbarsting tijdens persconferentie

Toto Wolff geeft verklaring voor uitbarsting tijdens persconferentie
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff geeft verklaring voor uitbarsting tijdens persconferentie

Toto Wolff geeft verklaring voor uitbarsting tijdens persconferentie
Mercedes F1 Media

Tijdens de persconferentie voor teambazen viel de hele zaal even stil toen Toto Wolff aan het woord was. De Mercedes-baas tierde meer een minuut richting een journalist die een kritische vraag had gesteld over het Grand Prix-weekend in Las Vegas, waarbij Wolff totaal uit zijn slof schoot.

De normaliter zo PR-bewuste Wolff ging helemaal door het lint in de persconferentie. Vlak nadat Carlos Sainz was geraakt door een losgekomen putdeksel moesten de teambazen zich melden voor de Internationale pers, waar Ferrari-baas Fred Vasseur aangaf woedend te zijn op de Formule 1 en de organisatie in Vegas.

Hoe kan het in hemelsnaam mogelijk zijn dat er een auto totaal wordt afgeschreven na acht minuten in de eerste vrije training, bij een evenement dat meer dan 500 miljoen dollar gekost heeft. Toto Wolff liet aan Vasseur al weten dat hij iets rustiger aan moest doen, maar toen Wolff zelf gevraagd werd naar zijn mening, kon hij zich niet inhouden.

"Dit is helemaal niets... Er wordt één training niet gereden, maar morgenochtend zal niemand hier meer over praten. Het is belachelijk. Hoe durf je zo slecht te praten over een evenement dat de nieuwe standaarden zet? We hebben het over de eerste vrije training... We hebben het over een fucking putdeksel die los is gekomen. Dit is helemaal niets."

Toto Wolff op de persconferentie in Las Vegas

Wolff blikt terug op tirade

Als Sky Deutschland de Mercedes-baas voor de camera krijgt op vrijdag [zaterdag in Nederland], wordt hem toch nog eens gevraagd naar zijn uitbarsting in de persconferentie. Wat zorgde er nu voor dat hij zó fel reageerde op de vraag vanuit de journalist? Heeft hij aandelen in dit evenement?

Nee, Wolff was gewoon klaar met het negatieve gedoe vanuit bepaalde journalisten en liet zich in zijn woede meeslepen. De Oostenrijker is gewoon trots op de mensen die hier geweldig werk hebben geleverd in zo'n korte periode.

"De gebruikelijke verdachten proberen alles weer zwart te maken", zegt Wolff over zijn uitbarsting. "Als je kijkt naar dit gebouw, de moeite die hier is gedaan om in twee jaar tijd een racebaan te bouwen midden in Las Vegas op de Strip, en dan kom je met dit soort niemendalletjes, dat is gewoon totaal misplaatst."

"En voor mij was het alsof er een journalist binnenstormde die begon te roepen dat het circuit het slechtste is, en dat is gewoon totaal onterecht. Dat is niet eerlijk tegenover de prestaties die hier zijn geleverd", aldus de Mercedes-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties