F1 Nieuws

Formule 1-journalisten geschokt door 'absurd' statement Formule 1

Formule 1-journalisten geschokt door 'absurd' statement Formule 1
Antonin Vincent / DPPI / BSR Agency
F1 Nieuws

Formule 1-journalisten geschokt door 'absurd' statement Formule 1

Formule 1-journalisten geschokt door 'absurd' statement Formule 1
Antonin Vincent / DPPI / BSR Agency

De organisatie van de Grand Prix van Las Vegas begon donderdag met een valse start. Na slechts acht minuten in de eerste vrije training kwam er een putdeksel los, welke de auto van Carlos Sainz, Esteban Ocon en Guanyu Zhou beschadigde.

Deze putdeksel zorgde er direct voor dat de sessie afgelast werd en al snel werd duidelijk dat ook de tweede vrije training niet op de aangegeven tijd zou starten en daar hadden de meeste aanwezige fans nog begrip voor. Maar daarna maakte de organisatie er een puinhoop van.

Omdat er tientallen putdeksels gecontroleerd moesten worden, kon de organisatie de tweede vrije training nog niet vrijgeven. De nieuwe starttijd werd uiteindelijk op 02:00 lokale tijd gezet, maar een kwartier voordat deze zou gaan starten, kregen de aanwezige fans een pijnlijke mededeling te verwerken: zij werden van het circuit verwijderd.

De toeschouwers, die grof geld hadden betaald voor hun tickets, mochten de tweede vrije training niet eens aanschouwen op de tribunes en werden door de politie geëscorteerd naar de uitgang. Het zorgde voor een rel op social media en daar heeft de organisatie en de Formule 1 nu een statement voor uitgebracht.

'Het gebeurt nou eenmaal'

Volgens de organisatie is dit nou eenmaal wat er bij een Formule 1-weekend hoort en hoopt dat de fans daar begrip voor hebben. Dat is de samenvatting van het statement vanuit de F1 en de LVGP [Las Vegas Grand Prix].

"We maakten ons zorgen over onze transportmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor het terugbrengen van onze fans naar hun hotels. Volgens de federale wetgeving botsten ze tegen de tijd aan dat ze legaal en veilig bussen mogen besturen", zegt de organisatie over de reden voor het leegmaken van de tribunes.

"Daarnaast moesten onze hospitality medewerkers onze gastenruimtes kunnen schoonmaken en bevoorraden om ervoor te zorgen dat de fanervaring de komende dagen voor iedereen optimaal is."

Dit alles zorgde ervoor dat de organisatie geen keus had: "We weten dat dit teleurstellend was. We hopen dat onze fans op basis van deze uitleg begrijpen dat we veel belangen moesten afwegen, waaronder de veiligheid en beveiliging van alle deelnemers en de fan-ervaring gedurende het hele raceweekend."

"We zijn allemaal wel eens bij evenementen geweest, zoals concerten, wedstrijden en zelfs andere Formule 1-races, die werden afgelast vanwege factoren als het weer of technische problemen. Het gebeurt en we hopen dat de mensen het begrijpen", aldus de organisatie.

Uiteindelijk besloot de Formule 1 de getroffen fans te compenseren met een voucher van $200 voor de merchandise-winkels op het circuit. Dit geldt alleen voor fans die alleen een ticket voor één dag hadden. Mensen die het hele weekend in Vegas zijn, hebben pech.

Journalisten geschokt

Na dit statement ontplofte social media. Niet alleen gedupeerde fans waren geschokt, maar ook gerenommeerde Formule 1-journalisten spraken zich uit. De organisatie wist namelijk al lang dat VT2 te laat zou plaatsvinden voor de fans, maar toch werden ze urenlang in de kou in onwetendheid gehouden en pas vlak voor de start van de sessie naar huis gestuurd.

Daarnaast is er ook geen excuus gekomen aan de fans, mogelijk uit juridische overwegingen, maar dat staat een aantal journalisten niet aan. Hieronder een aantal Tweets vanuit de paddock toen het statement naar buiten werd gebracht.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties