F1 Nieuws

Toto Wolff heeft opvallend advies voor Max Verstappen: 'Nu vergooi ik misschien mijn strategie'

Toto Wolff heeft opvallend advies voor Max Verstappen: 'Nu vergooi ik misschien mijn strategie'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff heeft opvallend advies voor Max Verstappen: 'Nu vergooi ik misschien mijn strategie'

Toto Wolff heeft opvallend advies voor Max Verstappen: 'Nu vergooi ik misschien mijn strategie'
Red Bull Content Pool

Het is geen geheim dat Toto Wolff een poging doet om Max Verstappen naar Mercedes te halen. De Nederlander steekt al jaren met kop en schouders boven de rest van het veld uit en liet ook in China weer zien dat hij geen concurrentie heeft vanuit de andere coureurs. Het is dan ook geen wonder dat de Mercedes-baas de regerend wereldkampioen naar Brackley wil halen, zeker nu hij weet dat Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt.

Aan het begin van het jaar werd Toto Wolff verrast door Lewis Hamilton, die hem uit het niets duidelijk maakte dat hij zijn carrière niet af zou sluiten bij Mercedes - zijn racefamilie - maar dat hij naar Maranello zou vertrekken. De zevenvoudig wereldkampioen is het vertrouwen in Mercedes verloren en gaat zijn geluk beproeven bij Ferrari, waar hij teamgenoot wordt van Charles Leclerc.

Het vertrek van Hamilton zorgt ervoor dat Wolff op zoek moet naar een vervanger voor de Brit. De naam die bovenaan het lijstje van de Oostenrijker staat, is Max Verstappen. Met stift staat zijn naam geschreven en voor de goede orde heeft Wolff er ook nog wat strepen onder gezet. De Mercedes-baas is er namelijk van overtuigd dat zijn team de weg naar voren kan vinden als Verstappen onderdeel uitmaakt van het team.

Wolff adviseert Verstappen

Maar als Max Verstappen ervoor kiest om naar Mercedes te komen in 2025, zal hij de kans op een vijfde Formule 1-wereldtitel laten schieten. De Nederlander is hard op weg om zijn vierde achtereenvolgende titel te winnen en veel teams zijn bang dat Red Bull ook volgend seizoen de dominante partij zal zijn.

Bij Mercedes is er juist geen sprake van vooruitgang in de afgelopen drie seizoenen, waardoor Wolff een opvallend advies heeft voor Verstappen: blijf bij Red Bull Racing. Maar ook al denkt Wolff dat dat de beste optie is voor de korte termijn, hoopt hij Verstappen te kunnen overtuigen om voor de lange termijn te kiezen: "Ik ben slecht in het verkopen van iets. Maar ik denk dat het ook niet uitmaakt wat je te verkopen hebt aan Max, Jos [Verstappen] en Raymond [Vermeulen]. Als ik Max was, zou ik bij Red Bull blijven in 2025", zegt Wolff bij De Telegraaf. "Maar ik ben Max niet. En zoals ik al zei, ik ben slecht in het verkopen van dingen. Maar omdat het de snelste auto is zeg ik dat, maar er zijn ook andere factoren."

Als de Mercedes-baas vanuit de Nederlandse krant de vraag krijgt of hij Verstappen nog altijd als reële optie ziet, ondanks de positie van Mercedes op dit moment, antwoord Wolff: "Maar als ik dat zeg, vergooi ik hierbij misschien mijn hele strategie..."

Volgens Jack Plooij is Max Verstappen overigens wel bereidt om de overstap te maken naar Mercedes. De Ziggo-reporter wist vrijdag te melden dat Verstappen zelfs 'serieuze gesprekken' voert met het Duitse team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties