F1 Nieuws

Toto Wolff komt met duidelijk statement over dominantie van Max Verstappen

Toto Wolff komt met duidelijk statement over dominantie van Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff komt met duidelijk statement over dominantie van Max Verstappen

Toto Wolff komt met duidelijk statement over dominantie van Max Verstappen
BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het beter is voor een sport als de Formule 1 als er een nek-aan-nekrace is tussen twee of meer coureurs tot aan het einde van een seizoen. Dit seizoen waren de beide kampioenschappen echter al beslist met nog vijf raceweekenden te gaan.

Het team van Mercedes heeft de nieuwe technische reglementen nog niet weten te 'acen'. Er werd immers slechts één race gewonnen in bijna twee seizoenen tijd. De laatste zege van Lewis Hamilton stamt zelfs uit 2021 toen hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië op zijn naam wist te schrijven.

Mocht Mercedes dit seizoen helemaal geen race meer weten te winnen, dan is dat voor de eerste keer sinds 2012. Al deze statistieken doen het echter voorkomen alsof Mercedes in die tijd niet in de buurt is gekomen van een overwinning, maar dat is niet helemaal waar. Er waren immers genoeg kansen voor Mercedes om een overwinningstrofee mee naar Brackley te nemen.

Fouten gemaakt

Ook Wolff weet dat er het een en ander is misgegaan bij zijn equipe. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten werd een overwinning voor Hamilton immers vergooid door de man uit Stevenage te lang buiten te houden op versleten banden. Wolff weet dan ook dat het beter moet bij Mercedes.

"Zoals je weet hebben wij een groot aantal toegewijde fans bij Mercedes, de een wat meer dan de ander. Het gaat er gewoon om dat wij moeten terugslaan. Je kan eigenlijk niet klagen als je een team bent dat tweede staat in het constructeurskampioenschap, maar wij moeten een auto zien te bouwen maar weer prestaties uit kunnen worden gehaald zodat we hen (Red Bull, red.) kunnen verslaan", begint Wolff in gesprek met de Amerikaanse zender CNBC.

Nek-aan-nekrace

Tot die tijd moeten fans het doen met Max Verstappen die raceoverwinning na raceoverwinning behaald. Volgens Wolff is dat een knappe prestatie, maar niet goed voor de sport in zijn geheel. "Natuurlijk zou het voor fans en toeschouwers beter zijn als je een nek-aan-nekrace zou hebben tot aan het einde van het seizoen, maar dat ligt nu aan ons", aldus de Oostenrijkse oud-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties