F1 Nieuws

Toto Wolff krijgt uitbrander van Max Verstappen: 'Gelukkig werkt hij niet bij ons'

Toto Wolff krijgt uitbrander van Max Verstappen: 'Gelukkig werkt hij niet bij ons'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff krijgt uitbrander van Max Verstappen: 'Gelukkig werkt hij niet bij ons'

Toto Wolff krijgt uitbrander van Max Verstappen: 'Gelukkig werkt hij niet bij ons'
Red Bull Content Pool

Toto Wolff ging niet bepaald gracieus om met de verliespartij van Mercedes in Italië. Het Duitse team moest toezien hoe Max Verstappen er wederom met de overwinning vandoor ging, waardoor hij nu alleen aan kop gaat van het 'meeste zeges op rij-record'.

De Red Bull Racing-coureur heeft inmiddels tien races achter elkaar weten te winnen en hoopt daar in Singapore een elfde aan toe te voegen. Maar voor hij het over het raceweekend kan hebben, moet Verstappen zich eerst een weg zien te banen door alle vragen over de uitspraken van Toto Wolff.

In Monza liet de Mercedes-baas duidelijk merken dat hij veel moeite had met de winstreeks van Verstappen, door nogal zuur te reageren op het feit dat de Limburger het record nu in eigen handen heeft:

"Toen wij dominant waren, was het heel anders, want toen vochten er twee auto's voor de overwinning. Ik denk niet dat hij (Verstappen, red.) erg veel om records geeft. Dat doen wij ook niet, aangezien niemand Wikipedia leest. Voor mij zijn dit soort records compleet irrelevant. Dat was zo in onze beste jaren bij Mercedes en dat is nu nog steeds het geval. Ik weet niet eens hoeveel races wij achter elkaar gewonnen hebben en ik wist niet eens dat ze dat bijhielden Het laat gewoon zien dat een goede coureur in een geweldige auto zit en op een hoog niveau presteert"

Toto Wolff over de recordzege van Max Verstappen

Het werd dus duidelijk dat Toto Wolff niet heeft genoten van de Italiaanse Grand Prix en als Max Verstappen naar een reactie gevraagd wordt, laat hij ook zeer duidelijk weten wat hij van de uitspraken van Wolff vindt.

Verstappen haalt uit naar Wolff

Tijdens de persconferentie in Singapore houdt Max Verstappen zich niet in en krijgt Toto Wolff een flinke uitbrander van de aanstaand drievoudig wereldkampioen.

"Zij [Mercedes] hadden een kloterace, dus waarschijnlijk was hij kwaad om hun eigen optreden", begint Max die het gevoel heeft dat Wolff wel érg veel over Red Bull praat. "Het lijkt soms alsof hij een medewerker van ons team is, maar gelukkig is dat niet het geval."

"Je moet het kunnen waarderen als een ander team het goed doet. Dat hebben wij in het verleden ook gedaan", aldus de Nederlander.

Singapore een lastige race

Als Max Verstappen zijn elfde race op rij wil winnen, moet hij voor het eerst in zijn carrière als eerste over de streep komen in Singapore. De Red Bull-coureur heeft nog nooit een pole position of een overwinning behaald op het Marina Bay Street Circuit en ook dit jaar denkt hij dat de RB19 het niet makkelijk zal krijgen.

"Ik denk dat we hier niet zo competitief zijn als op andere circuits. Op stratencircuits doen we het gewoon minder goed, maar hopelijk kunnen we dit jaar meedoen. Ik hoop ook dat de aanpassingen aan het circuit het racen gaan verbeteren", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties