F1 Nieuws

Toto Wolff: 'Lewis Hamilton is de enige coureur die niet zeurt of zeikt'

Toto Wolff: 'Lewis Hamilton is de enige coureur die niet zeurt of zeikt'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff: 'Lewis Hamilton is de enige coureur die niet zeurt of zeikt'

Toto Wolff: 'Lewis Hamilton is de enige coureur die niet zeurt of zeikt'
Mercedes F1 Media

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff kunnen de andere negentien Formule 1-coureurs een lesje leren van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen is namelijk de enige man op de grid die niet zeikt en zeurt als hij een straf krijgt, zo laat Wolff weten.

Tijdens de Grand Prix van Italië raakte Hamilton de McLaren van Oscar Piastri, die daardoor schade opliep en buiten de punten viel. Hamilton ontving een vijf seconden tijdstraf, maar dat maakte achteraf niks uit. Hij eindigde op de zesde plaats, met Alex Albon ver achter hem op de zevende stek, wat Hamilton flink wat complimenten opleverde vanuit Mercedes.

Maar waar het team van Mercedes vooral onder de indruk was van de manier van rijden van Hamilton, is teambaas Toto Wolff over iets anders zeer positief. De Oostenrijker is van mening dat Hamilton de enige coureur op de hele grid is die zijn fouten toe durft te geven én als enige niet zeurt als hij gestraft wordt.

"Hij is erg sportief met dit soort dingen. Hij is de enige die zijn fouten toegeeft en zegt: 'Dit had ik verkeerd'. Zulk sportief gedrag moet je echt waarderen bij hem. De rest is alleen maar aan het zeuren en het zeiken, om maar geen straf te krijgen", citeert RN365 Wolff.

Hamilton geeft fout toe

Na de race op Monza is Lewis Hamilton inderdaad naar Oscar Piastri toegegaan en heeft zijn excuses aangeboden, omdat hij direct wist dat hij fout zat. De Brit legt ook uit wat zijn reden was om ineens in te sturen tijdens zijn inhaalactie op de jonge Australiër.

"Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden, omdat het duidelijk mijn fout was. En natuurlijk heb ik dit niet met opzet gedaan. Ik reed naast hem en ik dacht dat ik aan de rechterkant genoeg ruimte had, maar dat heb ik verkeerd ingeschat. Daarom raakten we elkaar", zo begint Lewis.

"Ik realiseerde mij al snel dat het mijn fout was en ik bood mijn excuses aan hem aan, omdat ik wilde dat hij wist dat het niet met opzet ging. Zo hoor je met elkaar om te gaan", aldus de Brit.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties