F1 Nieuws

Max Verstappen kan zich niet vinden in uitspraak Helmut Marko

Max Verstappen kan zich niet vinden in uitspraak Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen kan zich niet vinden in uitspraak Helmut Marko

Max Verstappen kan zich niet vinden in uitspraak Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft altijd aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in records, maar dat was volgens Helmut Marko niet helemaal waar. De adviseur van Red Bull Racing meldde na de Grand Prix van Italië dat zijn coureur wat gespannen was voor de race.

Marko merkte dat Verstappen meer gespannen was dan normaal voor de start van de Grand Prix, omdat hij in Monza de kans had om zichzelf nogmaals in de geschiedenisboeken te rijden. Als hij zou winnen in Italië, zou hij als enige aan kop gaan van het 'meeste zeges op rij-record'.

Hierdoor was Max voorafgaand aan de race niet zo rustig en kalm als hij normaal is, liet Marko weten aan het Oostenrijkse ORF.

Max was best gespannen, omdat hij hier zijn tiende race op rij kon winnen. Dat was erg speciaal en belangrijk voor hem en hij werkt dan ook nog eens met de monteurs die ook met Sebastian Vettel hebben gewerkt

Helmut Marko over Max Verstappen in Italië

Max Verstappen ontkent nerveuziteit

Maar volgens Max Verstappen is dat helemaal niet waar. De Nederlander kan zich dan ook niet vinden in de uitspraak van zijn baas, maar hij kan er wel smakelijk om lachen. Dat laat hij weten aan De Telegaaf.

"Nee hoor, ik was helemaal niet nerveus. Misschien vindt Helmut dat leuk om te zeggen, haha. Ik was dit hele weekeinde juist heel ontspannen", lacht de tweevoudig wereldkampioen.

En waar zou Verstappen ook gespannen voor moeten zijn? Ook in Italië werd weer duidelijk dat de RB19 dé dominante auto is in 2023, al moest hij meer knokken voor deze overwinning dan normaal. Aan het begin van de race kwam hij niet voorbij Carlos Sainz, maar hij wist dat hij uiteindelijk de betere bandenslijtage zou hebben.

"Daarom bleef ik ook rustig. Ik probeerde het al een keer buitenom, maar toen kneep hij mij een beetje af. Dan denk ik vooral: laten we het heel houden allemaal. Inhalen hier is niet makkelijk en de Ferrari’s hebben een hoge topsnelheid, maar uiteindelijk was het weer een goede race."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties