F1 Nieuws

Toto Wolff: Max Verstappen ontvangt visitekaartje van Mercedes in Groot-Brittannië

Toto Wolff: Max Verstappen ontvangt visitekaartje van Mercedes in Groot-Brittannië
Ricardo Larreina/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff: Max Verstappen ontvangt visitekaartje van Mercedes in Groot-Brittannië

Toto Wolff: Max Verstappen ontvangt visitekaartje van Mercedes in Groot-Brittannië
Ricardo Larreina/BSR Agency

Max Verstappen heeft gezien dat Mercedes eindelijk een auto kan bouwen waarmee ze een race kunnen winnen. Dat gevoel heeft Toto Wolff overgehouden aan de Grand Prix van Groot-Brittannië, waar Lewis Hamilton zijn 104e overwinning uit zijn carrière behaalde. De zevenvoudig wereldkampioen stond al tweeënhalf jaar droog, maar op Silverstone wist hij een einde te maken aan die droogte.

Door de zege van Hamilton staat hij inmiddels op 110 punten in het kampioenschap, waarmee hij de achtste plaats inneemt in de ranglijst. Maar de verwachting is dat de Brit snel de weg naar voren zal vinden, aangezien Mercedes enorme stappen heeft gemaakt qua ontwikkeling van de auto. In Oostenrijk wist George Russell te winnen na een crash tussen Verstappen en Lando Norris, maar op Silverstone was Mercedes gewoon de snelste auto van het veld.

Voor Toto Wolff is dat een geweldig gevoel, zeker als hij terugdenkt aan waar Mercedes eerder dit jaar stond, toen de update uit Monaco nog niet op de auto zat: "Vijf races geleden hadden we nog niet een keer op het podium gestaan en nu hebben we twee races op rij gewonnen. Deze race hebben we ook echt terecht naar ons toegetrokken, omdat we onder alle omstandigheden de snelste waren", glundert de CEO van het Mercedes F1-team bij Sky Sports.

Verstappen naar Mercedes?

Naast het feit dat Wolff hartstikke blij is met het feit dat Mercedes terug is aan de top, kijkt hij stiekem ook al naar de toekomst. Nu ze een winnende auto hebben gebouwd, wordt het wellicht makkelijker om Max Verstappen naar Brackley te halen, zeker als Red Bull zo blijft sukkelen als nu het geval is. De Oostenrijker maakt duidelijk dat Mercedes haar visitekaartje heeft afgegeven aan Verstappen, die op zondag veel met Mercedes in zijn hoofd heeft gezeten.

"Ik heb altijd in de zakenwereld gezeten en ik weeg mijn kansen altijd zorgvuldig af. Ik denk dat we op dit moment nog niet aan het wereldkampioenschap kunnen denken. Maar ik weet ook dat logica en kansen in de Formule 1 niet altijd alles zeggen, omdat alles hier mogelijk is", gaat Wolff verder.

Of hij Verstappen hiermee heeft kunnen overtuigen naar Mercedes te verkassen? Wolff denkt dat de Limburger in ieder geval over het Duitse team aan het nadenken is geweest in de race: "Max ziet nu hoe Mercedes het doet, maar ik weet niet wat hij ervan vond. Hij zag nu de achterkant van de Mercedes en heeft misschien nog twintig ronden nagedacht over de Mercedes..."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties