F1 Nieuws

Toto Wolff over autoconcept: 'In dat geval moet ik mezelf ontslaan'

Toto Wolff over autoconcept: 'In dat geval moet ik mezelf ontslaan'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff over autoconcept: 'In dat geval moet ik mezelf ontslaan'

Toto Wolff over autoconcept: 'In dat geval moet ik mezelf ontslaan'
Mercedes F1 Media

Ten overstaan van RacingNews365 heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff goudeerlijk naar zijn eigen handelen en dat van zijn team gekeken. De Oostenrijker stelt dat er niets mis is met de structuur van zijn team en dat het afstraffen van fouten bij hemzelf begint.

Opnieuw lijkt het erop dat het, licht aangepaste, Mercedes-concept niet werkt. Net zoals afgelopen seizoen staan de beide Mercedessen namelijk op meer dan zes tienden achter de coureur op pole position. Het team uit Brackley had gehoopt dat het in 2023 dichter bij de kop van het veld zou zitten, maar vooralsnog lijkt daar geen sprake van te zijn.

Het zorgt voor vragen aan het adres van Wolff die ervoor zorgen dat de Oostenrijker aan zijn eigen handelen gaat twijfelen. "Binnen Mercedes geven we enkel het probleem de schuld en niet onze eigen mensen. Ik ben degene die de verantwoordelijkheden draagt bij Mercedes en als we onze filosofie zouden aanhouden, dan moet ik mezelf in dat geval ontslaan", zegt Wolff.

Ondanks alle twijfels over het huidige concept houdt Wolff hoop. "We hebben alle ingrediënten in huis om succesvol te worden. Met de mensen die we nu in huis hebben, wonnen we immers acht wereldtitels achter elkaar. Afgelopen jaar hadden we het echter bij het verkeerde eind. We dachten onze problemen van 2022 op te lossen met onze nieuwe bolide, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Daarom moeten we onze focus op een nieuw concept leggen", besluit de man uit Wenen.

Volgens de laatste geruchten zou Mercedes de update die voor Azerbeidzjan gepland stond, opschuiven naar de Grand Prix van Imola. Daar begint de Formule 1 ook gelijk met het testen van een nieuw kwalificatieformat. Coureurs rijden daarbij op harde banden in Q1, op medium banden in Q2 en op zachte banden in Q3.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties