F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt Max Verstappen: 'We komen nu op een paar circuits...'

Toto Wolff waarschuwt Max Verstappen: 'We komen nu op een paar circuits...'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff waarschuwt Max Verstappen: 'We komen nu op een paar circuits...'

Toto Wolff waarschuwt Max Verstappen: 'We komen nu op een paar circuits...'
BSR Agency

Het zijn belangrijke weken voor het Mercedes Formule 1-team. Na de gebrachte update in Austin gaat de Formule 1 nu naar een aantal circuits welke de W14 goed zouden moeten liggen, waardoor Toto Wolff het vertrouwen in een overwinning helemaal terug heeft gevonden.

Aan het begin van het seizoen was het nog voor Wolff en Lewis Hamilton nog ondenkbaar dat Mercedes in 2023 zou kunnen vechten met Red Bull Racing en Max Verstappen voor een overwinning in een race. Volgens het duo was de achterstand op het Oostenrijkse team zó groot, dat er minimaal een volledig jaar overheen zou gaan, voor ze in de buurt zouden kunnen komen.

Maar niets in minder waar. Een half jaar na deze uitspraak lijkt Mercedes het gat naar Red Bull bijna gedicht te hebben, zoveel werd duidelijk tijdens de race in de Verenigde Staten. Aan het einde van de Grand Prix was Lewis Hamilton de snelste man op de baan en liep hij snel in op Max Verstappen.

Als de race nog een ronde of twee langer had geduurd, is de kans aanwezig dat Hamilton de GP op zijn naam geschreven had. Deze overwinning zou hij overigens wel verloren zijn, aangezien zijn auto na de race als illegaal werd gemarkeerd door de FIA.

Wolff waarschuwt concurrentie

Voor Max Verstappen en Red Bull Racing is de GP in de VS wel een waarschuwing, meent Toto Wolff. Het laat zien dat Mercedes hard op weg is om op gelijke hoogte te komen met de RB19, qua pure snelheid. Zeker met de races die er nu aan zitten te komen.

In Mexico en Brazilië was de W13 vorig jaar ook al sterk - Russell won in Brazilië de race voor Mercedes - en dit geeft Toto Wolff goede moed voor weer een sterk resultaat dit seizoen.

"De update werkt", klinkt Wolff opgetogen bij Sky Sports. "We hebben een geweldige stap gezet. We hadden er al op gehoopt en het is nog gebeurd ook. Qua richting die we op willen is dit een heel, heel goed teken."

"We waren hier [Austin] goed, de auto deed het prima en we hadden het tempo. Op een gegeven moment waren we duidelijk de snelste auto op de baan en dat is positief. We gaan nu naar circuits waar onze auto nog gelukkiger zou moeten zijn...", waarschuwt de Oostenrijker zijn concurrenten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties