F1 Nieuws

Toto Wolff zal Hamilton niet meer steunen na vertrek bij Mercedes: 'Dat is een ander verhaal'

Toto Wolff zal Hamilton niet meer steunen na vertrek bij Mercedes: 'Dat is een ander verhaal'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff zal Hamilton niet meer steunen na vertrek bij Mercedes: 'Dat is een ander verhaal'

Toto Wolff zal Hamilton niet meer steunen na vertrek bij Mercedes: 'Dat is een ander verhaal'
Mercedes F1 Media

Na aankomend seizoen zal de samenwerking tussen Mercedes en Lewis Hamilton eindigen. Al sinds 2013 is de Brit onderdeel van het Formule 1-team uit Brackley, maar vanaf het 2025-seizoen zal Hamilton uitkomen in het rood van Ferrari. Voor teambaas Toto Wolff is het belangrijk dat de relatie op een passende manier afgesloten wordt.

In de jaren dat Hamilton en Mercedes samenwerkten zijn er grote successen geboekt. De man uit Stevenage wist zes titels te winnen bij het Duitse team, terwijl Mercedes acht constructeurstitels op rij binnen wist te halen. Het leek er lang op dat Hamilton zijn carrière af zou sluiten bij Mercedes, maar een niet te weigeren aanbod van Ferrari heeft daar verandering in gebracht.

Toto Wolff werd op woensdag door Lewis Hamilton zelf op de hoogte gebracht van zijn keuze om het team te verlaten en heeft zijn focus nu direct gericht op het komende seizoen. Hij wil de samenwerking met zijn stercoureur op een knallende wijze afsluiten. Daarin kijkt hij naar de regerend wereldkampioen, die ze willen onttronen. Dat zal geen gemakkelijke opdracht worden, erkent Wolff, maar hij en Hamilton gaan er alles aan doen om succesvol te worden in 2024.

"Bedankt dat je mij eraan herinnert dat we in 2021 voor het laatst gewonnen hebben", zegt Wolff op een opmerking van Ted Kravitz. "We waren erg goed, maar we hebben nog een jaar te gaan. In 2024 werken we nog samen. We willen dit jaar het meest succesvolle jaar maken als mogelijk is. Is het realistisch dat we voor een wereldkampioenschap strijden tegen Max in een Red Bull? Als ik reëel moet zijn, zijn de kansen tegen ons. Maar desondanks zullen we er alles aan doen", zo begint Wolff.

Hamilton niet meer steunen na Mercedes-periode

Voor aankomend seizoen hoopt Wolff dat hij Hamilton naar een achtste titel kan helpen. Maar als dat niet lukt, hoopt hij dat de Brit het ook niet meer lukt om dat aantal te bereiken. Dat zou betekenen dat Mercedes namelijk wéér geen titel pakt. Als Hamilton eenmaal het team uit Brackley verlaten heeft, zal Wolff hem niet meer steunen in zijn zoektocht naar zijn recordtitel.

"Als we het hebben over het najagen van een achtste titel, heb ik het over Lewis in een Mercedes. Lewis in een andere auto is ook een heel ander verhaal. We zullen alles geven om de komende jaren alle titels te winnen, maar dan doen we met een een andere coureur."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties