F1 Nieuws

Toto Wolff ziet gelijkenissen tussen Red Bull en Mercedes: 'Hebben wij ook gehad'

Toto Wolff ziet gelijkenissen tussen Red Bull en Mercedes: 'Hebben wij ook gehad'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff ziet gelijkenissen tussen Red Bull en Mercedes: 'Hebben wij ook gehad'

Toto Wolff ziet gelijkenissen tussen Red Bull en Mercedes: 'Hebben wij ook gehad'
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag dat Red Bull het erg moeilijk had tijdens het afgelopen raceweekend in de straten van Singapore. Volgens de Oostenrijker hoeven Red Bull-, Max Verstappen- en Sergio Pérez-fans zich echter geen zorgen te maken over de rest van het seizoen.

Al bij voorbaat dacht men bij Red Bull dat de ongeslagen overwinningenreeks in Singapore wel eens ten einde zou kunnen komen. Toch plaatsten velen hier een kanttekening bij, aangezien Red Bull dit seizoen op ieder circuit goed heeft gepresteerd.

Uiteindelijk bleken de geluiden vanuit het Red Bull-kamp waar te zijn, aangezien zowel Verstappen als Pérez niet door wisten te komen naar Q3. De race ging daarentegen iets beter. Vanaf P11 en 13 reden de beide Red Bull-piloten namelijk naar de vijfde en achtste stek. Verstappen kwam zelfs tot wel twee tienden in de buurt van de vierde stek.

Trend?

Vanwege de nieuwe 'technical directives' die vanaf afgelopen weekend van kracht zijn, denkt/hoopt men online dat het wel eens gedaan kan zijn met de dominante vorm van Red Bull dit seizoen. Het is immers opvallend dat Red Bull net langzaam is wanneer de teams met hun neus op twee 'nieuwe' regels worden gedrukt door de FIA.

Vanuit het Red Bull-kamp heeft men al laten weten dat de snelheid in Singapore een uitschieter was en niet representatief zal zijn voor de rest van het seizoen. Er zijn volgens Red Bull-topman Paul Monaghan namelijk simpelweg te veel fouten gemaakt bij het vinden van de juiste afstelling voor de RB19. Op het circuit van Suzuka moet dat aankomend raceweekend een stuk beter gaan.

Herkenbaar

Wolff deelt de mening van Monaghan en denkt dat Red Bull op het Japanse circuit van Suzuka gewoon weer bovenaan de tijdenlijsten zal staan. De Oostenrijkse teambaas ziet namelijk parallellen met de dominante periode van zijn eigen team in 2015. Toen was Mercedes ook het hele seizoen dominant, maar maakten ze in Singapore een uitglijder mee.

"Ik denk dat het ook afgelopen seizoen hun slechtste race van het seizoen was en toen domineerden ze pas echt. Wij hebben dat ook gehad in de jaren dat we erg dominant waren, maar in Singapore ineens niet snel waren. Ik verwacht dan ook dat Red Bull terug zal komen", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties