F1 Nieuws

Twijfels over reden opmerking Lewis Hamilton: 'Jij haalt mij alleen in als ik een slechte race rij'

Twijfels over reden opmerking Lewis Hamilton: 'Jij haalt mij alleen in als ik een slechte race rij'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Twijfels over reden opmerking Lewis Hamilton: 'Jij haalt mij alleen in als ik een slechte race rij'

Twijfels over reden opmerking Lewis Hamilton: 'Jij haalt mij alleen in als ik een slechte race rij'
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton liet na de Grand Prix van Canada weten dat hij een verschrikkelijk raceweekend achter de rug had. Op vrijdag was de Brit nog vol vertrouwen en had hij eindelijk weer een goed gevoel in zijn Mercedes W15, maar op zaterdag verdween dat goede gevoel. In de kwalificatie kwam Hamilton niet verder dan een zevende plaats, waardoor hij zich in de race een weg naar voren moest vechten.

Dat lukte aardig en op zondag leek Hamilton zelfs even op weg naar een podiumplaats. Hij haalde teamgenoot George Russell namelijk in, nadat de F2-kampioen van 2018 even van de baan schoot door een mislukte inhaalpoging op Oscar Piastri. Maar aan het einde van de rit werd Hamilton uiteindelijk weer ingehaald door Russell, waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats in de race, vlak achter zijn teammaat.

Na die race liet Hamilton weten dat hij zijn 'slechtste race' aller tijden had gereden in de Formule 1, maar in de F1 Nation Podcast vragen ze zich hardop af waarom de zevenvoudig wereldkampioen dat zei. Zo slecht reed hij namelijk toch niet, dus waarom die negativiteit. Tom Clarkson, presentator van alle Formule 1-sessies [persconferenties etc.], had er een bijzondere theorie over. Volgens Clarkson zei Hamilton dat puur en alleen omdat hij op het asfalt verslagen werd door Russell. Daarmee wilde hij zijn teamgenoot een slecht gevoel aanpraten.

'Hamilton wil boodschap overbrengen'

Clarkson meent dat Hamilton een boodschap wilde overbrengen aan Russell: de reden dat de jonge Brit Hamilton wist te verslaan, had puur te maken met het feit dat Hamilton één van zijn slechtste dagen in de F1 kende. Anders was het Russell nooit gelukt om voorbij hem te komen. Dat las Clarkson in de woorden van Lewis.

"Hij zei dat het een van zijn slechtste races in de sport was. Maar was het echt zo'n slechte race? Nee. Maar zei hij dat niet deels omdat George hem had ingehaald? Hij wilde in mijn ogen een boodschap overbrengen. Zo van: 'George, je haalt me alleen in als ik een echt slechte race heb'. Zo las ik het", aldus Clarkson.

Maar met die theorie is Natalie Pinkham het niet eens. De Sky Sports-presentatrice denkt dat Hamilton helemaal geen onderliggende reden had om deze opmerking te maken. De zevenvoudig wereldkampioen was oprecht teleurgesteld in zichzelf en liet dat op deze manier merken, aldus Pinkham.

"Nee, hij nam zijn verantwoordelijkheid gewoon. Hij laat zien dat hij een goede jongen is, die zichzelf de schuld geeft en zegt 'ik was niet goed genoeg'. Ik vond het geweldig om te horen. Dit is een man die aan niemand iets te bewijzen heeft en toch was hij bereid om op dat moment zichzelf zo te uiten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties