F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Spanje 2024
BSR Agency
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Spanje 2024
BSR Agency

In de derde en laatste vrije training van het raceweekend in Spanje wist Carlos Sainz de snelste tijd te klokken. Achter Sainz sloten Lando Norris en Charles Leclerc als tweede en derde aan. Later vandaag wordt om 16:00 uur de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje verreden.

De derde vrije training kende een rustig begin. De eerste snelle tijden waren voor Lewis Hamilton en Max Verstappen, waarbij de Nederlander op de medium band reed en Hamilton op de soft band. Enkele minuten daarna reden er echter meerdere coureurs naar buiten voor een vliegende ronde op de rode band. Daarbij was Mercedes-coureur George Russell, gevolgd door Lando Norris en de beide Ferrari-rijders.

Raceruns

Naarmate de sessie vorderde, werden er geen echte snelle tijden meer gereden. De meeste coureurs besloten het middengedeelte van de derde vrije training namelijk te gebruiken om een langere racerun te doen. Verstappen deed dat op de gele medium band, terwijl de beide Mercedes-coureurs dat op de rode soft band besloten te doen.

Toch vliegende rondes

Uiteindelijk reden de eerste coureurs naar buiten voor een laatste kwalificatiesimulatie voor de kwalificatie van later vandaag. Als eerste reed Norris de snelste tijd, waarna de beide Mercedes-coureurs aansloten op de tweede en derde plaats.

Later deden ook de beide Red Bull-coureurs hun vliegende ronde. Daarbij klokte Verstappen de vierde tijd, terwijl Sergio Pérez niet verder kwam dan zevende stek. De beide Ferrari's zagen er ook snel uit, aangezien Carlos Sainz de eerste tijd klokte met twee plekken achter zich Charles Leclerc.

Chaos op het einde van de sessie

Alhoewel de meeste rijders naar buiten reden voor een tweede vliegende ronde, verbeterde niemand zijn tijd. Dat kwam mede door de omstandigheden van het circuit, maar ook doordat er een hoop coureurs bij elkaar in de weg reden.

Dat resulteerde zelfs in contact tussen Norris en Leclerc. Ook Verstappen bleef niet ongeschonden, al was er geen contact tussen de Nederlander en een andere coureur. Verstappen reed namelijk in de weg bij Carlos Sainz, al probeerde hij met al zijn macht om uit de weg te blijven van zijn oud-teamgenoot.

De stewards hebben besloten om de beide incidenten onder de loep te nemen. Een uitspraak wordt verwacht voorafgaand aan de kwalificatie. Die wordt later vandaag om 16:00 uur verreden. De kwalificatie is te volgen bij Viaplay of in de F1 TV-app.

Uitslag derde vrije training

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de derde vrije training:

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Spanje 2024
©F1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties