F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Mexico 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Mexico 2023
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico-Stad is door Max Verstappen als snelste coureur afgesloten. Het raceweekend waar Sergio Pérez honderdduizenden fans welkom mag heten, is daarmee officieel van start gegaan.

Aan het begin van de eerste vrije training begonnen de meeste coureurs met de testbanden van Pirelli, waardoor de rondetijden niet bepaald representatief waren. Daarnaast mochten er ook veel rookies plaatsnemen in de auto's tijdens VT1 in Mexico.

Sinds vorig seizoen heeft de Formule 1 ieder team verplicht om iedere auto minimaal één training af te staan aan een coureur zonder vast zitje in de F1. Deze 'rookies' mogen ook niet eerder al een vast contract hebben gehad op de grid, waardoor de Formule 1 probeert om de jongelingen meer kansen te geven in de koningsklasse van de autosport.

Zo reden de volgende coureurs in de eerste training in Mexico: Jack Doohan bij Alpine, Ollie Bearman bij Haas, Isack Hadjar bij AlphaTauri, Theo Pourchaire bij Alfa Romeo en Frederik Vesti bij Mercedes.

Problemen bij Ferrari

Bij Ferrari reden er geen rookies tijdens VT1, maar werd er alsnog niet al te veel bruikbare informatie verzameld. Charles Leclerc meldde aan het begin van de training over de radio dat zijn krachtbron vreemde geluiden maakte. Even later ging het mis voor Carlos Sainz - die de donderdag moest missen wegens ziekte.

De Spanjaard had een probleem met de hydrauliek op zijn SF-23, waardoor hij geen stuurbekrachtiging meer had en hij zijn Ferrari naar binnen moest rijden. Leclerc moest daardoor de meeste meters maken en de informatie verzamelen voor het Italiaanse team.

Snelste tijd

Na een tijdje werden de Pirelli-testbanden ingeleverd voor het normale rubber, waarna de coureurs alsmaar sneller en sneller gingen. Uiteindelijk kwam Max Verstappen naar boven als snelste coureur van de eerste trainingssessie in Mexico-Stad. Maar een grote voorsprong had de Nederlander niet.

Een verrassing aan de bovenkant van de tijdenlijsten was Alex Albon in zijn Williams. De Britse Thai kwam dicht bij de tijd van Verstappen [een 1:19.781], maar moest uiteindelijk iets minder dan een tiende toegeven op de drievoudig wereldkampioen.

Thuiscoureur Sergio Pérez eindigde op de derde positie met een achterstand van drie tienden op Verstappen, waarmee hij Lando Norris en Charles Leclerc voor bleef.

De gehele uitslag van de eerste vrije training in Mexico is hieronder te bekijken:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties