F1 Nieuws

Uitslag Race Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Uitslag Race Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag Race Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Uitslag Race Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Groot-Brittannië was een waar spektakel in 2024, door de verraderlijke weersomstandigheden. Voorafgaand aan het raceweekend werd er al veel regen voorspeld in Silverstone en die voorspelling zijn waarheid geworden. De derde vrije training werd al in natte omstandigheden verreden, waarbij ook de kwalificatie en de regen geteisterd werden door regen.

George Russell begon de race op Circuit Silverstone vanaf pole position, voor teamgenoot Lewis Hamilton en McLaren-coureur Lando Norris. Max Verstappen startte op de vierde positie, naast de coureur waar hij in Oostenrijk een touché mee kende. Bij de start wist hij direct voorbij aan Norris te gaan, door hem in bocht 3 in te halen. Daarna leek hij ook even een poging te doen om Lewis Hamilton van de tweede plek af te krijgen, maar dat lukte de Nederlander niet. Na een aantal rondes bleek dat de Red Bull RB20 snelheid tekort kwam tegenover zijn concurrenten en al snel verloor hij de aansluiting met het Mercedes-duo.

Lange tijd wist Verstappen Lando Norris van zich af te houden, maar de Brit ging uiteindelijk toch voorbij aan Max, waarna ook McLaren-teamgenoot Oscar Piastri de Nederlander inhaalde. Even later begon zelfs Ferrari-coureur Carlos Sainz aansluiting te vinden bij Verstappen, maar voordat de Spanjaard een inhaalactie kon wagen, begon het te regenen in Engeland.

Regen zet de boel op zijn kop

Op het moment dat de regen viel op Silverstone, begon het spektakel. Lewis Hamilton en George Russell schoten van de baan in bocht 1, waardoor Lando Norris en Oscar Piastri naar P2 en P3 vlogen. Achter dit viertal besloot Max Verstappen als eerste naar de intermediates te gaan, samen met Carlos Sainz, waardoor hij na alle pitstops voor Russell op de baan zat.

De Nederlander had ook op de inters in het begin niet de snelheid en liep Russell telkens in op de Red Bull van Max. Maar lang had Verstappen geen last van de Brit, aangezien die zijn Mercedes W15 aan de kant moest zetten met een probleem. Op het moment dat dat gebeurde, wist Verstappen weer wat snelheid te vinden en snelde hij richting de top twee. Maar de regen verdween weer, waardoor iedereen naar binnen moest voor slicks...

McLaren ligt te slapen

McLaren en Lando Norris lagen te slapen toen de zon naar buiten kwam. De Brit bleef een ronde te lang buiten, terwijl Max Verstappen en Lewis Hamilton een pitstop maakten voor de slicks. Dit zorgde ervoor dat Norris achter Hamilton op de baan kwam, met gebruikte zachte banden. Hamilton had nieuwe softs onder zijn Mercedes zitten, terwijl Verstappen een setje van de harde banden onder zijn bolide geschroefd had.

Dit leek in eerste instantie een verkeerde keuze te zijn, maar de softs sleten erg hard, vooral onder de McLaren van Lando Norris. Binnen enkele ronden zat Verstappen al in de DRS van Norris en ging hij in ronde 48 voorbij aan de man met wie hij aan het vechten was in Oostenrijk. Daardoor zat hij op P2 en probeerde hij het gat naar Lewis Hamilton te dichten, die 3,3 seconden voor Verstappen reed.

Hamilton VS Verstappen

Net als in 2021 vochten Lewis Hamilton en Max Verstappen het aan de einde van de race uit voor de overwinning op Silverstone. Echter bleek het gat naar de Brit te groot voor Verstappen, die ronden tekort kwam om zijn voormalig aartsrivaal in te halen. Verstappen wist nog binnen twee seconden van Hamilton te komen, maar kwam uiteindelijk niet tot aan de koppositie. Lewis Hamilton wint de Grand Prix van Groot-Brittannië, met Max Verstappen vlak achter hem. Lando Norris eindigt de race op de derde positie en moet dus weer drie punten inleveren op Verstappen in het kampioenschap.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties