F1 Nieuws

Daniel Ricciardo komt met reactie op Red Bull-exit geruchten Sergio Pérez

Daniel Ricciardo komt met reactie op Red Bull-exit geruchten Sergio Pérez
BSR Agency/Action plus sport
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo komt met reactie op Red Bull-exit geruchten Sergio Pérez

Daniel Ricciardo komt met reactie op Red Bull-exit geruchten Sergio Pérez
BSR Agency/Action plus sport

Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo heeft gereageerd op de geruchten die hem in verband brengen met een 'mid-season' overstap naar het team van Red Bull. Daar zou de Australiër de ondermaats presterende Sergio Pérez vervangen.

Voor Pérez verloop het huidige seizoen nog niet zoals hij graag zou willen. In het begin van het jaar waren er enkele goede performances en stond hij tweede in het rijderskampioenschap, precies zoals Red Bull het graag ziet. Inmiddels is de Mexicaan echter afgezakt naar de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap en bedraagt het verschil met Red Bull-teamgenoot Max Verstappen maar liefst 119 punten.

Volgens enkele insiders zou er een clausule in het nieuwe contract van Pérez, dat hij tekende voorafgaand aan de Grand Prix van Canada, staan waarmee hij uit zijn stoeltje kan worden gezet als de achterstand ten opzichte van zijn teamgenoot meer dan 100 punten bedraagt voor de zomerstop.

Druk bij Pérez

Voorafgaand aan het raceweekend in Groot-Brittannië bracht het doorgaans goed geïnformeerde medium Auto, Motor und Sport naar buiten dat er inderdaad sprake was van onzekerheid bij Red Bull over het huidige contract van Pérez. Mogelijk zou Ricciardo zelfs al naar voren worden geschoven na de zomerstop als Pérez zich niet weet te verbeteren tijdens de aankomende twee races in Hongarije en België.

Ricciardo komt met reactie

Wanneer Ricciardo wordt gevraagd naar deze geruchten door Formule 1-journalist Adam Cooper, laat de Australiër weten zich er voor nu (nog) niets van aan te trekken. Volgens de goedlachse man uit Perth zit de Formule 1 namelijk vol met geruchten, zeker nu de sport zoveel aan populariteit heeft gewonnen.

"Heb ik enig bewijs dat ik ergens anders zal zijn? Dat heb ik niet. Gekke dingen gebeuren, maar ik ben zeker niet in een positie om dat te zeggen of te denken of te voorspellen. Ik probeer mijn ding te blijven doen. De trend in de sport wordt steeds groter", trapt Ricciardo af.

"Het wordt als het ware meer Hollywood, in termen van het profiel dat de sport heeft. En ook het verhaal dat nu bij de sport hoort is zeker meer Hollywood in de zin dat het zo onvoorspelbaar is...", aldus de Visa Cash App RB-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties