F1 Nieuws

Zak Brown ziet Red Bull liegen over F1-toekomst Sergio Pérez: 'Ik ben er zeker van'

Zak Brown ziet Red Bull liegen over F1-toekomst Sergio Pérez: 'Ik ben er zeker van'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Zak Brown ziet Red Bull liegen over F1-toekomst Sergio Pérez: 'Ik ben er zeker van'

Zak Brown ziet Red Bull liegen over F1-toekomst Sergio Pérez: 'Ik ben er zeker van'
Red Bull Content Pool

McLaren-teambaas Zak Brown "is er zeker van" dat Red Bull momenteel twijfelt over de Formule 1-toekomst van Sergio Pérez bij het team. Brown is daar zo zeker van omdat hij het als teambaas van Pérez ook zou doen.

Pérez had een goed weekeinde nodig in Groot-Brittannië, maar tot op heden is daar nog niets van terechtgekomen. De Mexicaan zag zijn kwalificatie op zaterdag namelijk stranden in Q1 nadat hij de controle over zijn RB20 verloor en in de grindbak terecht kwam.

Over de boordradio liet Pérez weten dat hij enkel en alleen een 'duwtje' nodig had om zijn kwalificatie te kunnen vervolgen, maar al snel liet zijn engineer over de boordradio weten dat dergelijke acties niet toegestaan zijn omdat het als 'hulp van buitenaf' zou tellen, iets wat niet is toegestaan.

Grote druk op Pérez

Dat Pérez uitgerekend in het weekend waarin er volgens Auto, Motor und Sport (AMuS) sprake is van een 'zomerstop-swap' tussen Pérez en Daniel Ricciardo niet verder komt dan Q1, moet erg pijnlijk zijn voor de Mexicaan. Onlangs tekende Pérez nog een tweejarige deal bij Red Bull, maar in gesprek met Sky Sports liet Red Bull-teambaas Christian Horner al snel weten dat er in ieder contract clausules staan.

Een van die clausules zou zijn dat Pérez niet meer dan 100 punten achter zijn teamgenoot mag staan in het rijderskampioenschap (tot aan de zomerstop). Momenteel bedraagt het verschil in punten tussen Verstappen (P1) en Pérez (P5) 119 punten.

Brown ziet Red Bull 'liegen'

Gezien de geruchten van AMuS en de Q1-exit van Pérez op zaterdag, is er volgens Brown geen twijfel meer mogelijk dat Red Bull over de Formule 1-toekomst van Pérez twijfelt. Volgens Brown zou hij, in de schoenen van Horner, hebben besloten om Pérez aan de kant te schuiven.

"Dat zou ik doen en ik ben er zeker van dat zij (Red Bull, red.) dat ook doen. Het gebrek aan performance (bij Pérez, red.) is erg verontrustend", begint Brown tegenover onder andere GPBlog. "Maar ik ben erg gesteld op Sergio, dus ik zal hier verder niet op ingaan."

Red Bull zelf heeft altijd laten weten voor de volle 100% achter Pérez te staan en zijn nieuwe contract waar te willen maken. Echter, het is geen geheim dat een team als Red Bull, waar prestaties bovenaan staan, momenteel een hard hoofd heeft in de prestaties van Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties