F1 Nieuws

'Uitvalbeurt Leclerc in Brazilië heeft consequenties voor toekomst bij Ferrari'

'Uitvalbeurt Leclerc in Brazilië heeft consequenties voor toekomst bij Ferrari'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Uitvalbeurt Leclerc in Brazilië heeft consequenties voor toekomst bij Ferrari'

'Uitvalbeurt Leclerc in Brazilië heeft consequenties voor toekomst bij Ferrari'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Volgens het Italiaanse Corriere Della Sera is Charles Leclerc zwaar teleurgesteld in Ferrari na de Grand Prix van Brazilië. Leclerc viel voorafgaand aan de race al uit met een elektrisch probleem aan zijn krachtbron, die daardoor in veiligheidsmodus schoot.

De stuurbekrachtiging van de SF-23 werkte hierdoor niet meer en Leclerc schoot rechtstreeks de muur in bij bocht 7. Het is de zoveelste keer dat de Monegask werd teleurgesteld door zijn team en de eerste scheuren in de relatie beginnen zich te tonen, volgens Corriere.

Leclerc en Ferrari zijn op dit moment aan het onderhandelen voor een nieuw langdurig contract na 2024. De huidige verbintenis van Leclerc loopt na volgend seizoen af en hij heeft zelf al vaker te kennen gegeven dat het zijn intentie is om bij Ferrari te blijven. Leclerc wil met het Italiaanse team terugkeren aan de top en Kimi Raïkkonen opvolgen als wereldkampioen bij de renstal uit Maranello.

Er leek dan ook geen twijfel te ontstaan over de verlenging van Leclerc, maar in de Italiaanse media is nu het nieuws naar buiten gekomen dat Leclerc toch is gaan twijfelen, zeker na de uitvalbeurt in São Paulo.

Leclerc wil zekerheid

Het is nog steeds de intentie van Leclerc om bij Ferrari te blijven, maar dat zal hij niet onder iedere omstandigheid doen. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar wil zekerheid voor de toekomst, waarbij Ferrari hem moet kunnen garanderen dat hij kan vechten voor het kampioenschap, iets waar hij dit jaar kansloos voor is.

Volgens Corriere zijn er bij Leclerc 'liefdeswonden', veroorzaakt door Ferrari. Maar de liefde vanuit de Monegask wordt steeds minder en maakt steeds meer plaats voor littekens. Vooral de laatste uitvalbeurt van Charles in Brazilië heeft hem veel pijn gedaan en zal mogelijk gevolgen hebben voor de toekomst van Leclerc bij Ferrari.

De coureur die ooit zo trots was om in een rode overall uit te mogen komen, twijfelt nu ernstig of Ferrari wel het juiste team is om zijn toekomst door te brengen.

"Charles heeft zijn woede van zich afgeschud, maar niet de twijfels. Hij heeft in kleine kring toevertrouwd dat hij twijfelt over de mogelijkheid om op korte termijn wereldkampioen te worden met Ferrari. De uitvalbeurt in São Paulo kwam op een lastig moment, net nu de gesprekken begonnen zijn over een contractverlenging."

"De Monegask voelt zich klaar om te strijden voor het kampioenschap, maar het vertrouwen in het project, onder leiding van Fred Vasseur, moet worden gevoed door concrete signalen. Echter wordt het seizoen overschaduwd door het ene probleem na het andere. Hierdoor wordt 2024 het jaar van de waarheid voor Vasseur. Zijn eerste missie is om Leclerc te overtuigen met feiten, maar er zullen meer dan genoeg aanbiedingen komen voor de Monegask", aldus Corriere.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties