F1 Nieuws

Vader Checo vergelijkt Verstappen en Pérez met twee legendarische coureurs

Vader Checo vergelijkt Verstappen en Pérez met twee legendarische coureurs
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Vader Checo vergelijkt Verstappen en Pérez met twee legendarische coureurs

Vader Checo vergelijkt Verstappen en Pérez met twee legendarische coureurs
Red Bull Content Pool

Volgens Antonio Pérez Garibay, de vader van Sergio Pérez, is de strijd tussen Max Verstappen en Sergio Pérez te vergelijken met de strijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost in hun tijd bij McLaren.

Pérez senior heeft zijn zoon - logischerwijs - hoog zitten. Zeker sinds zijn komst bij Red Bull is de vader van de Red Bull-coureur van mening dat zijn zoon écht voor het wereldkampioenschap kan strijden. Daarvoor moet Pérez junior echter wel afrekenen met Verstappen, die momenteel op de toppen van zijn kunnen presteert. In Miami won de Nederlander immers vanaf P9, terwijl Pérez vanaf pole position aan de race begon.

Een paar duizendsten

Tijdens het merendeel van de races is Verstappen beduidend sneller dan Red Bull-teamgenoot Pérez. Ook in Miami werd dat pijnlijk duidelijk toen Verstappen op de harde band tot wel één seconde sneller was dan zijn Mexicaanse teamgenoot die reed op de medium band. Ondanks de snelheid van Verstappen in Miami is Pérez senior ervan overtuigd dat het gat tussen zijn zoon en de Limburger slechts "een paar duizendsten" bedraagt.

"Sergio kan het tempo van Max nu bijbenen", begon Pérez senior in gesprek met Esto. "Tussen Max en Checo zit slechts een paar duizendsten, meestal in het voordeel van Max", aldus de Mexicaan.

Vergelijking met Senna en Prost

Het gat tussen Verstappen en Pérez is dus verwaarloosbaar volgens Pérez senior, maar de Mexicaan gaat nog een stapje verder. Hij vergelijkt de strijd die zijn zoon momenteel voert met Verstappen namelijk met de gevechten die Senna en Prost hadden in hun tijd als McLaren-teamgenoten. "We moeten de strijd tussen Senna en Prost niet vergeten, want zoiets maken we nu weer mee.

Het zijn twee tijgers die in dezelfde kooi zitten. Ze denken hetzelfde, eten hetzelfde en willen elkaar altijd te slim af zijn. Ze willen allebei bovenaan staan, ook al is het maar tijdens de eerste of tweede vrije training", aldus Pérez senior. Momenteel staat Pérez veertien punten achter op Verstappen in het rijderskampioenschap.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties