F1 Nieuws

Voormalig DTM-coureur heeft medelijden met Sergio Pérez

Voormalig DTM-coureur heeft medelijden met Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig DTM-coureur heeft medelijden met Sergio Pérez

Voormalig DTM-coureur heeft medelijden met Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Philipp Eng, voormalig DTM-coureur en tegenwoordig actief in de IMSA, heeft zich uitgelaten over de Grand Prix van Miami, die afgelopen weekend werd verreden. Tijdens die race wist Max Verstappen zijn teamgenoot te verslaan en dat deed hij niet zomaar.

Verstappen moest de race in Miami vanaf de negende plaats aanvangen, door een rode vlag in de kwalificatie. Sergio Pérez, teammaat van Verstappen bij Red Bull, ging vanaf pole van start. Maar de Mexicaan moest toezien hoe de tweevoudig wereldkampioen er met de winst vandoor ging.

Vooral in de eerste stint toonde Verstappen hoe uitzonderlijk sterk hij was. Op banden die meer dan twintig ronden ouder waren dan die van Pérez wist hij nog altijd snellere tijden de rijden dan Checo. Volgens Philipp Eng is het niet fijn om in zo'n positie te zitten.

"Vanuit het oogpunt van Pérez was het niet optimaal. Ik heb een collega gehad in de DTM die het kampioenschap won, Sheldon van der Linde. Hij liet mij zien dat hij de expert was. In zo'n positie zitten is niet fijn. Pérez is heel snel, dat heeft hij in Bakoe laten zien. Maar Verstappen heeft hem duidelijk gemaakt dat hij de expert is", zo begint Eng volgens Speedweek.

'Verstappen heeft laten zien wie de baas is'

Volgens de Oostenrijker was Verstappen getergd na de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar hij de race aan Pérez moest laten door pech met de timing van de safety car. Hierdoor heeft hij Miami gebruikt om te laten zien dat hij nog altijd de nummer één is binnen het team.

"Verstappen heeft in Miami laten zien wie de baas is. Max heeft een geweldige race gereden. Het was niet alleen een demonstratie van Red Bull, maar ook van Max. Als je kijkt naar de strategie waar hij op stond - starten op de harde band - had niemand kunnen denken dat hij zo sterk zou zijn. De coureur heeft dit keer echt het verschil gemaakt. Wat Max heeft laten zien heeft mij niet alleen als fan geïmponeerd, maar ook als coureur", aldus Eng.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties