F1 Nieuws

Max Verstappen dolt met Lando Norris: 'Ik wilde niet verdedigen bij jou'

Max Verstappen dolt met Lando Norris: 'Ik wilde niet verdedigen bij jou'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen dolt met Lando Norris: 'Ik wilde niet verdedigen bij jou'

Max Verstappen dolt met Lando Norris: 'Ik wilde niet verdedigen bij jou'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist als vijfde over de streep te komen in Singapore. Dat was een goede prestatie voor de Nederlander, aangezien zijn bolide op zaterdag allerminst te besturen was. Lando Norris kwam als tweede over de streep. Ondanks het verschil in positie kwamen de beide heren elkaar tijdens de race kortstondig tegen.

Norris begon zijn wedstrijd vanaf de derde stek, maar zag zijn positie kortstondig verloren gaan aan de beide Mercedes-bolides. Later liet Lewis Hamilton de jonge Brit voorbij, aangezien hij volgens de wedstrijdleiding een inhaalactie had geplaatst die buiten de limieten van de baan was. Hierdoor lag Norris op een vierde stek en kon hij de druk opvoeren bij Russell.

Verstappen begon de race vanaf een elfde stek en maakte bij de start van de race een plekje goed. Vanaf daar pikte Verstappen een voor een zijn weg naar voren totdat de safety car naar buiten kwam. Daarbij bleef Verstappen net zoals Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez als een van de weinige coureurs buiten waardoor hij verder naar voren wisten te komen. De beide Red Bull-coureurs lagen hierdoor op P2 en P4.

Voorbij laten

Door het niet stoppen tijdens de safety car had Verstappen enkel Sainz voor zich. Coureurs als George Russell, Norris, Hamilton en Charles Leclerc had de Nederlander achter zich. Het duurde echter niet lang voordat Verstappen werd ingehaald door de coureurs achter hem. De witte medium banden van Verstappen raakten namelijk maar niet op temperatuur.

Verstappen vocht niet bij de meeste inhaalacties, zo ook niet toen Norris hem met speels gemak voorbijstak in de derde sector.

Na afloop van de race dollen de beide heren met elkaar over de 'inhaalactie' van Norris. "Goed gedaan vriend. Ik wilde niet verdedigen bij jou. Ik zei tegen mezelf: ga voorbij, ga voorbij", begint Verstappen. "Dat weet ik, ik bedankte je vanuit mijn cockpit", zo reageert Norris sportief.

Bekijk hieronder het fragment in kwestie:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties