F1 Nieuws

Viaplay-analist heeft complimenten voor 'Verstappen-aanpak' Toto Wolff: 'Als je erover nadenkt...'

Viaplay-analist heeft complimenten voor 'Verstappen-aanpak' Toto Wolff: 'Als je erover nadenkt...'
BSR Agency
F1 Nieuws

Viaplay-analist heeft complimenten voor 'Verstappen-aanpak' Toto Wolff: 'Als je erover nadenkt...'

Viaplay-analist heeft complimenten voor 'Verstappen-aanpak' Toto Wolff: 'Als je erover nadenkt...'
BSR Agency

Volgens voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers is Mercedes-teambaas Toto Wolff goed op weg om de interne onrust bij Red Bull verder aan te wakkeren. De Viaplay-analist noemt de strategie van Wolff zelfs "super goed".

Red Bull en Max Verstappen, het leek lange tijd een huwelijk te zijn dat nooit zou klappen. Door de interne onrust en daarbij horende machtsstrijd zijn er echter steeds meer barstjes te zien in de relatie tussen Verstappen en het Oostenrijkse team.

Om te begrijpen waarom Verstappens positie bij Red Bull op losse schroeven staat, is het belangrijk om terug te gaan naar het begin, namelijk het interne onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner.

Onderzoek Horner en machtsstrijd

De Brit zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover een medewerkster van het raceteam. Volgens sommigen zou het gaan om zijn PA (personal assistant). Horner is al lange tijd vrijgesproken in het onderzoek, maar toch blijft de positie van Horner volgens sommigen onzeker.

Horner heeft echter de steun van Chalerm Yoovidhya, Red Bulls grootaandeelhouder met 51% van de aandelen in handen. De Thai heeft het dus voor het zeggen binnen de energiedrankjesgigant. Met zijn steun aan Horner kan de andere kant van Red Bull, ook wel bekend als het Verstappen-kamp, niets doen.

Verstappen weg bij Red Bull?

Althans, dat leek lange tijd zo te zijn. Niets bleek echter minder waar, want nadat bekend werd dat Helmut Marko mogelijk het schip zou moeten verlaten bij Red Bull, zette het Verstappen-kamp een tegenaanval in.

De drievoudig wereldkampioen besloot in de media te zeggen dat hij geen heil meer zag in een toekomst bij Red Bull als Marko de laan uit zou worden gestuurd. Na Verstappens uitspraken werd al snel duidelijk dat Marko gewoon zou aanblijven als adviseur van de renstal.

Wolff ziet zijn kans

Met het aanblijven van Marko leek de onrust iets te zijn gaan liggen bij Red Bull. Na Verstappens uitspraken over een mogelijk vertrek bij Red Bull begon Wolff echter gelijk aan een charmeoffensief aan het adres van de Nederlander. Zo liet Wolff meermaals optekenen dat hij Verstappen maar wat graag in dienst zou willen nemen als hij inderdaad zou vertrekken bij Red Bull.

Ook Albers is deze strategie van Wolff niet ontgaan. "Toto ziet een opening om onrust te blijven creëren bij het team. Ieder moment dat hij het kan aanwakkeren, blijft hij het gewoon doen. Horner en Wolff houden ook niet echt van elkaar. Er is geen liefdesrelatie", begint Albers in de Formule 1-podcast van De Telegraaf.

"Als je erover gaat nadenken, dan is het een super goede strategie van Wolff. Hij probeert de druk er continu op te houden om te kijken hoe ver hij kan gaan. Als teambaas moet je altijd blijven pushen en alert zijn om te kijken wat het beste is voor je team", aldus Albers.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties