F1 Nieuws

Viaplay zet documentaire over Nyck de Vries online

Viaplay zet documentaire over Nyck de Vries online
F1 Nieuws

Viaplay zet documentaire over Nyck de Vries online

Viaplay zet documentaire over Nyck de Vries online

Aankomende donderdag zal Nyck de Vries voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van de AlphaTauri AT04, waarmee hij in 2023 in de Formule 1 actief is. De Nederlander, die in 2019 het Formule 2-kampioenschap en in 2021 de Formule E won, krijgt eindelijk de kans in de koningsklasse van de autosport.

De Vries stond al jaren bekend als één van de grootste talenten, maar kreeg nooit de kans om zichzelf te bewijzen in de Formule 1. Totdat daar verandering in kwam, tijdens de Grand Prix van Italië in 2022. Alex Albon viel uit met een blindedarmontsteking, waardoor De Vries in moest vallen bij Williams. Dit deed hij voortreffelijk, door direct in de punten te finishen.

Vanwege deze geweldige invalbeurt krijgt De Vries aankomend seizoen de kans bij AlphaTauri, nadat hij jarenlang reservecoureur was bij Mercedes. De Nederlander is nooit gestopt met dromen over de Formule 1 en dat heeft hem uiteindelijk een plekje bezorgd op de beste grid ter wereld.

Viaplay-documentaire

Op Viaplay is de documentaire over het avontuur van de Fries op dinsdag online gezet. De titel van de docu: 'Nyck de Vries - Durf te dromen'. Nyck vertelt hierin over zijn reis naar de Formule 1. Een weg vol hoogtepunten én tegenslagen!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties