F1 Nieuws

Video: De reactie van Christian Horner na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan

Video: De reactie van Christian Horner na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Video: De reactie van Christian Horner na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan

Video: De reactie van Christian Horner na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool

In de straten van Bakoe behaalde Red Bull de derde 1-2 finish van het seizoen. Daarnaast hebben de beide Red Bull-coureurs ook hun 1-2 in het rijderskampioenschap versterkt. Een solide race dus voor Red Bull, iets wat ook teambaas Christian Horner niet kan ontkennen voor de camera van Sky Sports.

Voor Horner dus geen vuiltje aan de lucht. Toch blijkt niets minder waar, aangezien er tijdens en bij het vallen van de vlag een aantal dingen fout gingen bij Red Bull. Zo werd Max Verstappen benadeeld bij de eerste serie pitstops en verloor hij de leiding in de wedstrijd aan zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Het verliezen van de leiding heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Verstappen ook de wedstrijd niet kon winnen. Tijdens de race bleek de achterstand naar Pérez namelijk onoverbrugbaar voor de Limburger.

Frustrerend

Het zorgde ongetwijfeld voor de nodige frustratie onder de helm van Verstappen. Ook bij Horner zit het niet lekker, maar na de race geeft hij aan dat het gewoon domme pech was voor Verstappen. Op het moment dat de Nederlander naar binnen werd gehaald, leek het namelijk alsof Nyck de Vries nog terug naar de pitstraat kon rijden. Hierdoor zou er geen safety car aan te pas hoeven komen.

De Vries bleek echter niet terug te kunnen keren naar de pitstraat, omdat zijn ophanging naar de gallemiezen was na contact met de muur. Eerder in het weekend had Aston Martin-coureur Lance Stroll zich ook verslikt in het muurtje bij bocht vijf.

Red Bull-monteurs

Tijdens de race had Red Bull dus haar handen vol aan het managen van Verstappen en Pérez, maar ook na de race zorgden Red Bull-werknemers voor de nodige sensatie. Toen Pérez namelijk over de streep kwam, hingen er Red Bull-monteurs in de hekken, iets wat niet meer wordt toegestaan door de FIA. Het is niet duidelijk of Red Bull een straf krijgt voor de acties van haar monteurs.

Horner denkt echter dat het met een sisser zal aflopen. Volgens de Brit stonden zijn coureurs namelijk allemaal op de betonnen onderkant van de dranghekken. Dat wordt toegestaan door de FIA, aangezien de nadruk ligt op het hangen in en klimmen op de dranghekken bij het vallen van de vlag.

Bekijk hieronder de volledige reactie van Horner:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties