F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de race in Azerbeidzjan

De reactie van Max Verstappen na de race in Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

De reactie van Max Verstappen na de race in Azerbeidzjan

De reactie van Max Verstappen na de race in Azerbeidzjan
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest toezien hoe Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez de Grand Prix van Azerbeidzjan op zijn naam schreef. De Nederlander ging als tweede van start, maar haalde Charles Leclerc al snel in, waardoor hij aan de leiding ging van de race.

Maar tijdens de pitstop van Verstappen ging het mis. Toen de Limburger nét uit de pitstraat kwam besloot de FIA om de safety car naar buiten te sturen. Pérez, die nog niet gestopt was, kon hierdoor een 'gratis' pitstop maken en voor Verstappen naar buiten komen.

In de rest van de race wist de tweevoudig wereldkampioen niet meer aan kop te komen en na de GP geeft Verstappen bij Verstappen.com uitleg over waarom dit niet lukte: "De safety car kwam op een ongelukkig moment, daarna moest ik weer pushen om achter Sergio te blijven en weer in de DRS te komen. De banden werden iets te heet, omdat ik probeerde te volgen", begint Verstappen.

Maar de banden op zijn Red Bull RB19 waren niet de enige reden voor het 'verlies' van Verstappen. De leider in het kampioenschap laat weten dat ook de balans van zijn auto niet klopte voor een groot gedeelte in de race.

"Ik worstelde ook met de balans om een beetje consistent te blijven. Ik probeerde wat wijzigingen aan de afstelling en in de laatste tien ronden had ik het weer goed voor elkaar. Dat was echter te laat. We hebben weer veel geleerd gedurende de race en een goed resultaat gescoord", aldus de Nederlander.

Geen paniek bij Verstappen

Hoewel Verstappen natuurlijk baalt van het feit dat hij niet wist te winnen in de straten van Bakoe houdt hij alsnog een goed gevoel over aan deze race. Hijzelf en het team hebben veel geleerd, wat ze in de rest van het seizoen kunnen gebruiken.

"We weten dat het een lang seizoen is. Bakoe verschilt heel erg met Miami, en Miami is weer heel anders dan de andere circuits waar we heen gaan. We blijven leren. Het kan niet altijd perfect gaan", zo sluit Max af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties