F1 Nieuws

Voordeel Red Bull op rechte stukken is verdwenen

Voordeel Red Bull op rechte stukken is verdwenen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voordeel Red Bull op rechte stukken is verdwenen

Voordeel Red Bull op rechte stukken is verdwenen
Red Bull Content Pool

De Red Bull Racing RB18 was in de bochten minder sterk dan de Ferrari F1-75, maar dat nam Max Verstappen op de koop toe. In ruil hiervoor had de Nederlander een raket op de rechte stukken, waardoor hij bijna onverslaanbaar was in de DRS-zones. Als Verstappen eenmaal op kop lag, was Charles Leclerc haast kansloos.

Zelfs met DRS liep de Ferrari maar een fractie dan de Red Bull zonder DRS. Dit kwam door een slimme manier van Red Bull Racing om de auto te verlagen op hoge snelheid, middels de achtervering. Volgens geruchten zou Mercedes dit jaar ook gebruik maken van deze vering, waardoor ook zij meer topsnelheid zullen krijgen.

Maar voor Red Bull Racing komt er hoe dan ook meer concurrentie op de rechte stukken. Ferrari heeft afgelopen winter hard gewerkt aan het verbeteren van de motor én wilde ervoor zorgen dat ze minder luchtweerstand zouden hebben met de SF-23. Dat is allebei gelukt, aangezien de topsnelheid van de Ferrari nu ongeveer gelijk ligt aan die van Red Bull. Dit werd duidelijk tijdens de testdagen.

Ferrari loopt in, Mercedes komt met nieuwe vleugel

Red Bull Racing wist een topsnelheid van 326,9 kilometer per uur te klokken tijdens de eerste testdag in Bahrein. Dit is slechts 0,3 kilometer per uur harder dan de Ferrari, die met een snelheid van 326,6 km/u over het rechte stuk knalde. Met de verbeterde betrouwbaarheid van de motor en de verminderde drag is Ferrari nu ook een gevaar in de DRS-zones.

Mercedes kwam tijdens de test nog altijd flink tekort. Het Duitse team wist slechts een snelheid van 321,1 km/u aan te tikken, waarmee het meer dan vijf kilometer per uur langzamer is dan de Red Bull RB19. Maar Lewis Hamilton en George Russell reden met het 'high downforce' vleugel tijdens de testdagen. Aankomend weekend zal Mercedes een kleinere vleugel gebruiken om de topsnelheid te verhogen!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties