F1 Nieuws

Voormalig F1-coureurs zien minpunt Max Verstappen: 'Dat is onacceptabel'

Voormalig F1-coureurs zien minpunt Max Verstappen: 'Dat is onacceptabel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig F1-coureurs zien minpunt Max Verstappen: 'Dat is onacceptabel'

Voormalig F1-coureurs zien minpunt Max Verstappen: 'Dat is onacceptabel'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is aan de weg aan het timmeren om één van de beste Formule 1-coureurs aller tijden te worden, wellicht dé beste. La Gazzetta dello Sport vroeg aan drie oud F1-rijders wat zij van Verstappen vonden en de gemiddelde reactie was zéér positief.

Emanuele Pirro, René Arnoux en Felipe Massa werden om hun mening gevraagd over Max Verstappen. Het wordt al snel duidelijk dat vooral Pirro en Massa groot fan zijn van de Red Bull-coureur.

Als Pirro wordt gevraagd of we Max Verstappen al mogen zien als één van de beste coureurs aller tijden, is de Italiaan duidelijk: "Natuurlijk is hij dat al."

"Hij zit op het niveau van Senna en Schumacher toen zij even lang in de Formule 1 reden als hij nu doet. Dat is natuurlijk ook deels te danken aan het team. Ze hebben niet alleen de beste auto, maar hebben hem ook in de perfecte omstandigheden geplaatst. Red Bull is er goed in het ontwikkelen van talent", aldus Pirro.

Alleen René Arnoux, voormalig coureur van onder andere Ferrari, ziet een minpunt bij de Nederlander. Volgens zevenvoudig Grand Prix-winnaar is Verstappen nog altijd te hard als het aankomt op zijn gedrag ten opzichte van andere coureurs. Als hij hoort dat Pirro Verstappen vergelijkt met Senna, moet Arnoux even duidelijk maken ze toch niet hetzelfde zijn.

"De Ayrton die ik kende was erg ingetogen, aardig. Max is veel harder. De reactie die hij had in Bakoe na die touché met Russell was onacceptabel", meent de Fransman. "Maar daarnaast is hij wel erg goed. Hij maakt geen fouten en hij een snelle, stabiele auto. Hij zit in een ideale situatie. Ik zie niemand die bij hem in de buurt kan komen."

Felipe Massa ziet focus bij Verstappen

Ook Massa, die op dit moment een poging doet om de 2008-titel van Lewis Hamilton af te nemen, ziet dat Max Verstappen en Red Bull Racing dé ideale combinatie is. Het team is compleet om hem heen gebouwd, zoals alle grote F1-coureurs dat hadden.

"Hij heeft veel te zeggen binnen het team. Iedereen volgt hem en staat aan zijn kant. Ik vind het zelfs lastig om de denken dat hun windtunnelstraf impact gaat hebben op hun prestaties dit jaar. Verstappen heeft namelijk nog iets: hij is alleen gefocust op racen, zonder enkele andere afleiding. Als hij zou kunnen, zou hij 24 uur per dag in de simulator of op het circuit zitten", aldus de Braziliaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties