F1 Nieuws

Voormalig F1-wereldkampioen ziet 'enorm probleem' voor Red Bull: 'Dat is heel erg'

Voormalig F1-wereldkampioen ziet 'enorm probleem' voor Red Bull: 'Dat is heel erg'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig F1-wereldkampioen ziet 'enorm probleem' voor Red Bull: 'Dat is heel erg'

Voormalig F1-wereldkampioen ziet 'enorm probleem' voor Red Bull: 'Dat is heel erg'
Red Bull Content Pool

Dat Sergio Pérez de laatste maanden zijn vorm compleet verloren is en inmiddels zelfs geen punten meer scoort voor Red Bull Racing, is een groot probleem voor het Oostenrijkse team. Tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië wisten Mercedes en McLaren weer in te lopen op Pérez - zelfs met de onfortuinlijke uitvalbeurt van Russell - omdat de Mexicaan op de zeventiende plaats eindigde.

De reden dat Pérez de race op de één-na-laatste plaats afsloot [van de coureurs die de race uit hebben gereden] was vooral te danken aan zijn falen in de kwalificatie. Daar schoot hij rechtdoor in Copse Corner en kwam hij vast te zitten in het grind, waardoor Pérez in Q1 al uit moest stappen. Hierdoor heeft hij in de race constant in het achterveld gereden en werd hij twee keer op een ronde gezet.

En het was niet alleen in Silverstone een verschrikkelijk weekend voor Pérez. De afgelopen races heeft hij te vaak dit soort momenten meegemaakt, waarbij hij ook in Monaco en Canada geen punten scoorde voor Red Bull. Volgens Jenson Button is dat een groot probleem voor het team van Max Verstappen.

De Formule 1-wereldkampioen van 2009 laat bij Sky Sports weten dat Pérez op dit moment meer een last is voor Red Bull dan een toevoeging: "Het is een enorm, enorm probleem. Hij maakte hier een verschrikkelijk weekend door en dat McLaren nu weer zoveel punten op ze inloopt is echt heel erg. Hij moet op z'n minst punten scoren, ook al staat hij niet direct achter Max", begint Button. Hiermee herhaalt hij de woorden van Christian Horner.

Red Bull moet Pérez uit auto zetten

Volgens Button is het op een gegeven moment ook genoeg geweest met Pérez. De Mexicaan presteert nu al maanden niet meer en dat kan niet eeuwig door blijven gaan. De Brit vindt dat, als Pérez in Hongarije wéér puntloos het raceweekend afsluit, Red Bull in moet gaan grijpen.

"Dit kan niet eeuwig zo doorgaan. Ik denk dat ze hem in de volgende race - als hij weer geen punten scoort - snel genoeg uit de auto moeten halen en iemand anders erin moeten zetten. Het is moeilijk, ik weet dat het geen fijn gevoel is voor een coureur, het is verschrikkelijk, maar voor hen is het kampioenschap belangrijk."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties