F1 Nieuws

Red Bull lijkt coureurswissel voor te bereiden: 'Hij weet dat dit onhoudbaar is'

Red Bull lijkt coureurswissel voor te bereiden: 'Hij weet dat dit onhoudbaar is'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull lijkt coureurswissel voor te bereiden: 'Hij weet dat dit onhoudbaar is'

Red Bull lijkt coureurswissel voor te bereiden: 'Hij weet dat dit onhoudbaar is'
Red Bull Content Pool

De dagen van Sergio Pérez bij Red Bull Racing lijken geteld. De Mexicaan rijdt sinds het begin van 2021 bij het team van Max Verstappen, maar is sinds zijn debuut minder en minder gaan presteren. Waar hij in zijn eerste jaar nog een belangrijke rol speelde in het behalen van het kampioenschap voor Verstappen, is hij nu slechts een last voor Red Bull.

En dat is een pijnlijke constatering voor het team, dat hem zo lief heeft. Red Bull Racing is dol met Pérez, omdat het achter de schermen een ontzettend aardige man is. Maar de Formule 1 draait om prestaties en die levert Checo al maanden niet meer. Dat was in 2023 al het geval, waarna hij dit seizoen erg sterk begon, maar die sterke lijn heeft hij niet door kunnen trekken.

In Groot-Brittannië eindigde Pérez op de zeventiende plaats, nadat hij op zaterdag gecrasht was in Q1 van de kwalificatie. Dit zorgt ervoor dat hij wéér geen goede punten wist te scoren voor het Oostenrijkse team, wat ze nu echt beginnen te voelen in de strijd om het constructeurskampioenschap. Mercedes en McLaren hebben zoveel tijd goedgemaakt op Red Bull, dat het team beide rijders vooraan nodig heeft om constant punten te scoren.

Horner zinspeelt op ontslag Pérez

Inmiddels is duidelijk geworden dat Pérez - die eerder dit jaar een nieuw contract tekende - meerdere prestatieclausules in zijn verbintenis heeft staan. In de zomerstop kan hij eruit worden gezet door Red Bull Racing, als hij niet aan die prestaties voldoet. De kans is groot dat hem dat inderdaad niet gaat lukken en Christian Horner lijkt inmiddels te zinspelen op een ontslag van de Mexicaan. Volgens de Red Bull Racing-CEO weet Pérez namelijk net zo goed als het team dat deze situatie 'onderhoudbaar' is.

"Hij weet dat het onhoudbaar is om geen punten te scoren. We moeten punten scoren in die auto en dat weet hij. Hij kent zijn rol en zijn doel, dus niemand is er meer op gebrand dan Checo om zijn vorm terug te vinden", zegt Horner bij Motorsport, na de race in Engeland.

Daarnaast krijgt reservecoureur Liam Lawson deze week de kans om de RB20 te testen. Volgens Horner is dat niet per se om te kijken of de Nieuw-Zeelander Pérez kan vervangen, maar het zorgt er wel voor dat er nog meer druk op de teamgenoot van Verstappen komt te staan.

"De testrun van Liam [Lawson] stond al een paar maanden gepland en Checo staat nu natuurlijk onder druk. Dat is normaal in de Formule 1. En als je onder druk staat, neemt die druk alleen maar toe. Daar is hij zich van bewust, dat weet hij en dit weekend heeft hij niets goeds kunnen doen."

Krijgt Tsunoda de kans?

Hoewel AMuS afgelopen weekend het gerucht naar buiten bracht dat Daniel Ricciardo mogelijk de vervanger van Sergio Pérez gaat worden bij Red Bull Racing, lijkt nu ook Yuki Tsunoda kans te maken op het zitje naast Verstappen. Volgens Horner is er namelijk een reden waarom de Japanner al zolang bij het team rijdt.

"Je kunt nooit iets uitsluiten. We hebben opties voor meerdere jaren op hem omdat we geloven dat hij een talent is", aldus Horner over Tsunoda.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties