F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur 'vreest' voor Max Verstappen

Voormalig Formule 1-coureur 'vreest' voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur 'vreest' voor Max Verstappen

Voormalig Formule 1-coureur 'vreest' voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Giancarlo Fisichella, voormalig Formule 1-coureur bij onder andere Ferrari en Renault, heeft zich uitgesproken over Max Verstappen. De Italiaan is van mening dat Verstappen in talent op hetzelfde niveau zit als Michael Schumacher, maar dat hij zelfs nóg verder is dan Schumi.

Michael Schumacher wordt door velen gezien als de beste Formule 1-coureur aller tijden. De Duitser won zeven kampioenschappen bij twee verschillende teams en was lange tijd de recordhouder in overwinningen, tot hij daarin werd verslagen door Lewis Hamilton.

Op dit moment is Max Verstappen bezig aan een dominante periode en volgens Fisichella doet hij erg denken aan Schumacher. De Italiaan heeft in hetzelfde tijdperk in de F1 gereden als Schumacher en ziet veel terug van de legendarische coureur in Verstappen.

"Ik heb tegen Schumacher geracet toen hij alles won bij Ferrari. In mijn ogen was er niemand zo sterk in het managen van een race als Michael. Hij blijft mijn nummer één tot op deze dag. Maar als we het over talent hebben, zit Max Verstappen op hetzelfde niveau", zo begint Fisichella in La Gazzetta dello Sport.

Fisichella heeft vrees voor Max Verstappen

Dat Verstappen qua talent op het niveau van Schumacher zit én nu de beschikking heeft over de beste auto van het veld is volgens Fisichella niks minder dan dramatisch voor de rest van het veld. De drievoudig Grand Prix-winnaar vreest dat Max wel eens voor héél lange tijd dominant kan zijn.

"Ik ben bang dat Max voor hele lange tijd gaat domineren, al helemaal als de band met Red Bull zo sterk blijft. In het begin crashte hij en maakte hij foutjes door zijn onervarenheid, maar hij maakt nu amper foutjes meer. Hij is nu zo geweldig consistent als het gaat om prestaties, hij heeft geen zwakke plekken meer. Hij is sterk in de regen, als het droog is, in de kwalificatie en in de race. Hij is compleet", gaat Fisi verder.

Verstappen verder dan Schumacher

Waar Fisichella Schumacher dus nog altijd ziet als nummer één, moet hij wel erkennen dat Max Verstappen verder is dan Schumi op zijn leeftijd was. De Nederlander is dus hard op weg om de beste coureur aller tijden te worden.

"Als we kijken naar wat hij al heeft neergezet en wat hij nu laat zien op zijn leeftijd, is hij verder dan de grote namen die hem voorgegaan zijn. Alleen Charles Leclerc staat daarin op zijn niveau. Een coureur als Max Verstappen wordt eens in de twintig jaar geboren", zo sluit de Italiaan af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties