F1 Nieuws

Zak Brown: 'Max Verstappen wint het kampioenschap alleen in de Red Bull'

Zak Brown: 'Max Verstappen wint het kampioenschap alleen in de Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Zak Brown: 'Max Verstappen wint het kampioenschap alleen in de Red Bull'

Zak Brown: 'Max Verstappen wint het kampioenschap alleen in de Red Bull'
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-baas Zak Brown heeft Red Bull Racing een groot probleem, nu Adrian Newey is vertrokken als Chief Technical Officer bij het Oostenrijkse team. De Brit maakt de rest van het jaar vol als ontwerper van de RB17 - hypercar van Red Bull - alvorens hij na het eerste kwartaal van 2025 het team van Max Verstappen achter zich zal laten. De kans is aanwezig dat Newey dan naar een concurrent van Red Bull vertrekt.

Op dit moment is er één team dichtbij de komst van Newey: Scuderia Ferrari. De Italianen hebben al een gesprek gehouden met Newey en zouden de topontwerper graag toe willen voegen aan het team. Maar er zijn kapers op de kust. Ook Williams en Aston Martin zouden wel oren hebben naar de komst van Newey. McLaren is één van de teams die hebben aangegeven dat ze niet achter Newey aan zullen gaan, omdat ze het volste vertrouwen hebben in hun eigen mensen.

Maar voor Mclaren is het - ondanks het feit dat ze Newey niet willen hebben - positief nieuws dat de Brit vertrekt bij Red Bull. Het zorgt er namelijk voor dat het team uit Milton Keynes verzwakt en er een mogelijkheid bestaat dat ze in 2025 te verslaan zijn voor het kampioenschap. Volgens Zak Brown, de grote baas van McLaren, is het wegvallen van Newey een flinke klap voor Red Bull Racing. De Amerikaan is van mening dat Newey wellicht belangrijker is dan Max Verstappen, al moet Brown toegeven dat ook Verstappen onwijs veel waarde heeft voor het team.

"Uiteindelijk heb je beide nodig", zegt Brown in de Beyond the Grid-podcast van de Formule 1. Dit nadat hij de vraag gesteld kreeg of Newey of Verstappen belangrijker was voor Red Bull. "Ik denk niet dat je zonder een stercoureur gaat winnen, dus je hebt ze allebei nodig."

Maar als Brown dan wat dieper in de zaak duikt, laat hij weten dat de auto toch net wat belangrijker is dan de coureur: "Ik denk dat er zes of zeven coureurs op de grid staan die wereldkampioen zullen worden in de Red Bull. Hoe geweldig Max ook is, en hij is een van de besten ooit, ik denk niet dat Max vandaag het wereldkampioenschap wint in een andere auto dan de Red Bull."

Verstappen is bijzonder

Toch meent ook de McLaren-baas dat het hebben van een coureur als Verstappen het leven van een teambaas een stuk makkelijker maakt, zeker nu alle teams wat dichter bij elkaar zitten. Op dat moment zorgt Verstappen ervoor dat je als team succesvol bent en blijft en dat is volgens Brown erg speciaal.

"Maar als je dan kijkt naar het verschil, en Sergio Perez is een uitstekende coureur die op zijn tijd heeft laten zien dat hij met Max kan racen, dan is dat verschil tussen beiden immens. Dus ik denk dat je zowel de auto als de stercoureur nodig hebt. Want naarmate het veld dichter bij elkaar komt, moet Max bijzonder presteren. De auto's zitten nu zo dicht bij elkaar, dat de coureur op een gegeven moment het verschil gaat maken. Dus je hebt ze allebei nodig", aldus Brown.

Overigens heeft Max Verstappen onlangs nog uitgehaald naar Zak Brown. Waar dat over ging, lees je HIER.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties