F1-soap op handen: Oscar Piastri ontkent Alpine-contract voor 2023

Alpine F1 Media

Er lijkt een ware F1-soap op handen te zijn. Eerder vanavond onthulde Alpine dat hun protegé Oscar Piastri in 2023 voor het Franse team zou rijden. Even later ontkende Piastri deze berichtgeving weer en stelde dat hij niet voor het team uit Enstone zal rijden komend jaar.

Piastri en Alpine (eerder Renault) zijn al sinds 2020 aan elkaar verbonden, maar een écht toekomstperspectief bood de Franse equipe hun protegé nog niet. Tot nu, althans zo denkt Alpine. Volgens Piastri is er namelijk géén contract getekend voor komend seizoen en rijdt hij niet voor de Franse renstal in 2023.

Maar waar gaat de regerend Formule 2-kampioen dan wél rijden? Volgens sommige geruchten op sociale media zijn er hevige gesprekken gaande tussen Piastri en McLaren. Het team uit Woking zou wel iets zien in de jonge coureur uit Melbourne, zeker nu zijn oudere landgenoot Daniel Ricciardo niet naar behoren presteert.

Bekijk hieronder het statement van de jonge Australiër na de aankondiging van Alpine:

Geruchtenmolen draait weer volop

Het duurde niet lang voordat er de meest wilde geruchten op tafel werden gegooid. Toch hebben sommige geruchten wel een mogelijke kern van waarheid. De meest gehoorde theorie is dat Fernando Alonso de aanstichter van deze chaos is. Op maandag maakte de tweevoudig kampioen namelijk bekend over te stappen naar Aston Martin in 2023.

Bij het Engelse team heeft de Spanjaard een meerjarige deal getekend, iets wat bij zijn huidige werkgever Alpine niet mogelijk bleek. Alpine zou namelijk na 2023 over willen stappen naar Piastri. Hierdoor zou er geen plek meer zijn voor Alonso. Maar het verhaal wordt nog gekker.

Het voorlopige contract van Piastri bij Alpine liep namelijk tot en met zondagavond 31-7, na de Hongaarse GP. De volgende dag maakte Alonso zijn vertrek bij Alpine bekend zonder medeweten van de Franse equipe. Alpine was namelijk in de veronderstelling dat de man uit Oviedo nog een jaar zou aanblijven. Niets bleek echter minder waar.

Door één dag na het verlopen van Piastri’s contract te vertrekken bij Alpine, creëerde Alonso een ongewenste situatie, althans voor Alpine. Door zijn actie was Piastri namelijk vrij om elders te kijken, bij McLaren bijvoorbeeld. Het toeval wil dat de manager van Piastri (ex-coureur Mark Webber) goed bevriend is met Alonso. Er zou dus zomaar met voorkennis kunnen zijn gehandeld door de drie heren.

Onderstaande tweet van F1-journalist Sage Hou zet dit gerucht kracht bij. Zak Brown is immers de teambaas van McLaren, het nieuwe team van Piastri als de geruchten kloppend zijn.

Net Binnen

‘Daniel Ricciardo in gesprek met vier F1-teams voor 2023-zitje’

McLaren-coureur Daniel Ricciardo is volgens de Amerikaanse zender ESPN met vier verschillende F1-teams in gesprek over een 2023-contract. Ricciardo's positie bij McLaren staat onder...

Moeder Max Verstappen ziet gelijkenissen: ‘Heeft hij van mij’

Sophie Kumpen, moeder van Max Verstappen, was niet alleen maar de partner van Jos Verstappen. De Belgische was zelf een zéér kundig kartster en...

Toto Wolff zag Verstappen goed wegkomen: ‘Lewis had anders voor de overwinning gevochten’

Niet alleen Max Verstappen had problemen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander kende een motorprobleem in het laatste gedeelte...

‘McLaren informeert Daniel Ricciardo over aankomend vertrek’

Daniel Ricciardo heeft inmiddels vanuit McLaren te horen gekregen dat hij na 2022 geen zitje meer heeft bij het Britse team, zo meldt Motorsport.com....

Olav Mol benoemt grootste tegenvaller van het seizoen

De eerste helft van het 2022 Formule 1-seizoen zit er inmiddels op. Alle coureurs genieten op dit moment van hun welverdiende rust, maar sommige...